Teknoloji Facebook Messenger'da Sesli Mesaj Gönderme Özelliği Geldi

Facebook Messenger'da Sesli Mesaj Gönderme Özelliği Geldi

11.01.2013 - 13:59 | Son Güncellenme:

Tamindir Gündem yeni bölümüyle teknoloji dünyasından en popüler haberleri sizlerle buluşturmaya devam ediyor.

Facebook Messengerda Sesli Mesaj Gönderme Özelliği Geldi

Haftanın Popüler Teknoloji Haberleri - 11.01.2013

Haberin Devamı

1- Mobil Cihazlarda Ultra Çizilmez Gorilla Glass 3 Geliyor

Gorilla Glass çizilmez mobil cihaz camlarının üreticisi Corning'in ürünlerine dair yaptığı geliştirmeler sayesinde çok daha zor çizilen ve dayanıklılığı 3 kat daha fazla olan Gorilla Glass 3'ü piyasaya sürecekleri açıklandı.

2- Facebook Messenger'da Sesli Mesaj Gönderme Özelliği Geldi

Uzun süredir akıllı telefon ve tabletlerde mesaj göndermek için kullanılan Facebook Messenger'ın sesli olarak 1 dakikalık mesaj gönderme özelliği aktifleştirildi. Böylece yazmaya vaktiniz olmadığı durumlarda kolayca arkadaşlarınızla iletişime geçebilirsiniz.

3- Nokia'nın Yeni Amiral Gemisi Alüminyum Gövdeli Olabilir

Nokia'ya yakın kaynaklar Lumia 920'nin yerini alacak Catwalk isimli akıllı telefonun alüminyum gövdeli olacağını iddia ediyor. Böylece yeni amiral gemisinin daha ince ve daha hafif olması bekleniyor.

Haberin Devamı

4- Samsung Galaxy S4 Mayıs'tan Önce Çıkmayacak

Samsung Galaxy S4'ün Mayıs'tan önce bizimle olmayacağı Samsung Lübnan ofisi tarafından yapılan resmi açıklamayla kesinleşti. S4'ün Şubat ayı sonunda yapılacak Mobil Dünya Konferansı'nda tanıtılması bekleniyor.

5- Güvenlik Firmaları Internet Explorer Kullanıcılarına Google Chrome'u Öneriyor

Güvenlik firması Avast, Internet Explorer 8 ve daha önceki sürümlerde bulunan ciddi güvenlik açıkları nedeniyle kullanıcılarına Google Chrome gibi çok daha güvenli ve yeni nesil HTML 5 teknolojisini sunan bir tarayıcı kullanmalarını tavsiye ediyor.

6- Microsoft Surface Pro 8 Dizüstülerin Yerini Alabilir

Analistlere göre Microsoft'un yakın zamanda piyasaya sürmeyi plandığı ve Windows 8 işletim sistemine sahip olan yeni tablet modeli Surface Pro'nun sahip olduğu özellikler sayesinde birçok firmanın ürettiği dizüstü bilgisayarların yerini alabilecek gibi. Şu an için Surface Pro'nun çıkış tarihi kesinleşmemiş olsa da yakın kaynaklar 29 Ocak tarihini işaret ediyor.

7- Android Facebook Sayfa Yöneticisi Yayınlandı

Facebook'un uzun zamandır Android kullanıcıları tarafından beklenen sayfa yöneticisi uygulaması resmen yayınlandı. Henüz Türk kullanıcılara açılmamış olsa da uygulamanın adının Türkçe olması nedeniyle kısa süre sonra hizmete gireceği kesin.

Haberin Devamı

8- Microsoft'tan Google'a Ciddi Bir Suçlama

Google'ın Windows Phone 8 işletim sistemi için tam teşekküllü bir YouTube uygulaması yayınlanmasına engel olması iki şirket arasındaki ipleri gerdi. Microsoft'un durumdan şikayetine Google'dan bir cevap gelmedi.

9- Windows Dizüstü Satışları İyi Gitmiyor

Windows 8'in satışlarında yaşanan düşüklüklerin dizüstü bilgisayar satışlarına da etki ettiği ve kullanıcıların Windows 8 işletim sistemli bilgisayarlardan uzak durdukları büyük üreticilerin iddiaları arasında yer alıyor.

10- NVidia, Tegra 4'ü Resmen Tanıttı - CES 2013

Popüler grafik işlemcisi üreticisi NVIDIA'nın Tegra 4 isimli yeni mobil işlemcisi sahip olduğu asenkronize çekirdek sistemi sayesinde hem yüksek performans sunacak hem de batarya ömrünün uzamasına katkıda bulunacak.

11- Yepyeni Bir Taşınabilir Oyun Konsolu: Android Tabanlı NVidia Shield - CES 2013

Haberin Devamı

NVIDIA'nın geliştirdiği Android işletim sistemli oyun konsolu NVIDIA Shield sayesinde mobil oyunları hem yüksek performansla oynamak mümkün olacak hem de kendine özgü tasarımı ile çok daha gerçekçi bir deneyim sunacak.

12- Samsung Galaxy S2 için Android 4.1 Açıklandı

Samsung Galaxy S2 için Android 4.1 Jelly Bean işletim sisteminin resmen yayınlanacağı açıklandı. Yayın tarihine dair resmi bir açıklama yer almasa da kullanıcılar şimdiden Samsung'dan gelecek haberleri beklemeye başladılar.

13- CES 2013 Tüketici Elektroniği Fuarı

Bu hafta ABD'nin Las Vegas kentinde gerçekleşen CES 2013 Tüketici Elektroniği Fuarı tüm dünyadan büyük ve küçük teknoloji devlerini bir araya getirdi ve fuar süresince oldukça renkli görüntüler ortaya çıktı. Fuara dair haberlerin hepsini görebilmek için hazırladığımız CES 2013 dosyasını incelemeyi unutmayın.

14- Dropbox, Windows 8 Uygulaması Çıkarıyor

Popüler bulut depolama sistemi Dropbox Microsoft'un Windows 8 arayüzü için uygulama hazırlamaya başladığını ve uygulama sayesinde depolanan döküman ve bilgilere kolayca ulaşılabileceğini açıkladı.

15- Sony, Xperia Z İsimli Yeni Akıllı Telefonunu Tanıttı - CES 2013

Sony CES 2013 fuarında bir süredir hakkında dedikoduların çoğaldığı Xperia Z akıllı telefonunu tanıttı ve hem performans, hem görüntü kalitesi hem de su geçirmezliği ile dikkatleri kendine çeken cihazın ilerleyen zamanlarda piyasadaki en iyi Android akıllı telefon olacağı düşünülüyor.

Haberin Devamı

16- Mozilla Firefox 18 Yayınlandı

Mozilla'nın açık kaynak kodlu web tarayıcısı Firefox'un yeni versiyonu Firefox 18 yayınlandı ve performans geliştirmelerinin yanında güvenlik açıklarına karşı müdahaleler ve kullanım kolaylıklarını da beraberinde getirdi. Tamindir'den Firefox 18'i indirebilirsiniz.

17- Tamindir Teknoloji Dergisi'nin İlk Sayısı Yayınlandı

Tamindir'in hazırladığı ve içerisinde ayın en önemli haberlerini, incelemelerini, oyunlarını, uygulamalarını ve teknolojiye dair her şeyi bulabileceğiniz Tamindir Teknoloji Dergisi'nin ilk sayısı yayınlandı. E-dergimizi okumayı unutmayın. Hemen okumaya başlamak için Tamindir E-Dergi'ye tıklayınız.

18- Samsung Ativ Odyssey Tanıtıldı - CES 2013

Samsung'un Windows Phone 8 işletim sistemli akıllı telefonu bir süredir bekleniyordu ancak CES 2013'te tanıtılan cihazın sunduğu özellikler hayal kırıklığına neden oldu. Şimdilik sadece ABD'de satışa sunulacak olan ATIV Odyssey'in diğer ülkelerdeki dağıtımına dair bilgi ne yazık ki mevcut değil.

19- Nokia, Windows Phone Pazarında Mutlak Lider

Windows Phone mobil işletim sisteminde pazar liderinin Nokia olduğu ve tüketiciler tarafından da en çok Nokia'ya rağbet edildiği yayınlanan istatistikler sonucunda belli oldu. Nokia her ne kadar akıllı telefon pazarında rakiplerine karşı geride kalsa da Windows Phone içerisinde önemli bir pozisyona sahip.

20- Facebook'un Tasarımı Yine Değişiyor

Tasarım değişikliklerinden sık sık şikayet edilen Facebook bu sefer de zaman tüneli tasarımında değişim ve iyileştirmelere gideceğini açıkladı ve kullanıcılardan bir kez daha çok tepkiler almaya başladı. Yeni tasarım Yeni Zelanda'da denenmeye başladı ve önümüzdeki haftalarda diğer ülkelerde de aktifleştirilmesi bekleniyor.

21- Microsoft: Windows Live Messenger 15 Mart'ta Ölecek

Microsoft Skype'a aktarmaya başladığı Windows Live Messenger kullanıcılarının bu geçişini daha da hızlandırabilmek için Live Messenger'ın 15 Mart'ta tamamen kapatılacağını ve kullanıcıların yollarına Skype ile devam edeceklerini açıkladı.

22- İşte Samsung'un Esnek Ekran Teknolojisi - CES 2013

Samsung'un henüz prototip aşamasında olan Youm esnek ekranları ilerleyen yıllarda bir piyasa standardı olabilir ve CES 2013'te tanıtılan ilk versiyonları bile izleyenleri heyecanlandıran bu teknolojinin Samsung'un mobil dünyadaki gücünü gösterdiği aşikar.

23- Samsung Exynos 5 İşlemcisini Tanıttı - CES 2013

İçerisinde tam 8 çekirdek barındıran Samsung Exynos 5 mobil işlemcilerin akıllı telefon ve tabletlerde inanılmaz performans artışları gerçekleştirmesi bekleniyor. ARM teknolojisinden faydalanan Samsung'un kendi amiral gemisi ürünlerinde bu işlemciyi kullanacağı şimdiden belli olmuş oldu.