Teknoloji Facebook’un Çökmesi Dünyayı Sessizliğe Gömdü

Facebook’un Çökmesi Dünyayı Sessizliğe Gömdü

29.09.2015 - 15:45 | Son Güncellenme:

Sosyal medya siteleri arasında en popüleri olan Facebook, dün geceye yakın bir saatte çöktü. Detaylar haberimizde... Genellikle kapanması ve erişim sıkıntısı gibi konularda pek gündeme gelmeyen ve geliştirici ekip tarafından...

Facebook’un Çökmesi Dünyayı Sessizliğe Gömdü

Sosyal medya siteleri arasında en popüleri olan Facebook, dün geceye yakın bir saatte çöktü. Detaylar haberimizde... Genellikle kapanması ve erişim sıkıntısı gibi konularda pek gündeme gelmeyen ve geliştirici ekip tarafından bu gibi problemlerin önüne geçilmesi adına sürekli iyileştirilen Facebook, ne yazık ki tüm önlemlere rağmen aldığı saldırılara yenik düştü. Zira Dünya'nın en çok ziyaret edilen sitelerden olan Facebook'a dün gece erişilemedi. Dünya üzerinde neredeyse 1.5 milyar kullanıcıya sahip olan ve bu sayede bir rekora da imza atmış olan Facebook, dün gece Türkiye saati ile 22.00 - 23.00 civarında kapandı.

Haberin Devamı

Büyük bir çökme sorunu ile karşılaşan servisin kapanmasına neden olan şeyse büyük ihtimalle aldığı saldırılar idi. Bu tarz bir olayın yaşanması sonrasında Facebook yönetiminden konuyla iligli bir açıklama ise gelmedi. Yani saldırının resmi olarak saat kaçta yapıldığı ya da erişim sıkıntısının tam olarak neyden kaynaklandığı bilinmiyor. Yarım saati aşkın bir süreyle kullanım dışı kalan Facebook, haliyle Dünya'nın sessizliğe bürünmesine de yol açtı. 1.5 milyar kullanıcı söz konusu olduğundan bu tarz bir anlık boşluktan söz edilebilir. Facebook'a giremediğiniz zaman neler yapıyorsunuz?