Teknoloji Facebook'tan yepyeni bir patent başvurusu geldi

Facebook'tan yepyeni bir patent başvurusu geldi

25.06.2021 - 10:51 | Son Güncellenme:

Facebook AR deneyimini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bildiğiniz gibi Facebook, sosyal ağların dışında donanım geliştirme üzerine de odaklanıyor. Haliyle dikkat çekmeye devam ediyor.

Facebooktan yepyeni bir patent başvurusu geldi

Facebook VR şirketi Oculus'u aldıktan sonra VR başlıkları noktasında ve AR deneyimlerine odaklandı. Facebook, seçtiğiniz bilgileri paylaşmak ve pek çok istediğinizi yapmak için kullanabilen artırılmış gerçeklik başlıklarını yaklaşık 6 yıl önce tanıttı, ardından bir saat tanıttı. Bunların akabinde insanlara tek bir cihazda yeni bir deneyim sunmak amacıyla çalışmalar yapan Facebook, patent başvurusunda bulundu. 

Haberin Devamı

FACEBOOK YENİ PATENT İLE FARKLI DENEYİM SUNACAK

Facebook’un AR gözlüklerinin yanı sıra bu ürünü geliştirmesinin bir amacı bulunuyor. Bu artırılmış gerçeklik şapkası, artırılmış gerçeklik gözlüklerinden daha fazla üç boyutlu olanaklar sunuyor ve bu da onu bambaşka bir deneyim sunabilir. Farklı sensörler ile donatılması muhtemel olan bu cihaz, son kullanıcıya ulaşır mı bilmiyoruz ancak hem tasarımsal olarak hem de işlevsel açıdan dikkat çekecek gibi duruyor.