Teknoloji FBI, Apple’ın Yardımı Olmadan iPhone’u Kırdı

FBI, Apple’ın Yardımı Olmadan iPhone’u Kırdı

29.03.2016 - 14:23 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanlığı Apple’ın San Bernardino saldırganı Syed Farook’un iPhone’unda açık kapı oluşturması için açtığı davadan vazgeçti.

FBI, Apple’ın Yardımı Olmadan iPhone’u Kırdı

Hükümet Farook’un iPhone’unda yer alan bilgilere başarıyla ulaştığını ve artık Apple‘ın yardımına ihtiyacı kalmadığını açıkladı. Haber Adalet Bakanlığının mahkeme belgelerinde de yer alıyor. Adalet Bakanlığı basın sözcüsü FBI’ın saldırganın telefonundaki verileri standart soruşturma prosedürleri dahilinde kontrol ettiğini söyledi. Apple ve FBI birkaç haftadır ilginç bir karşılaşmanın tarafları oldu.

Haberin Devamı

İlginizi Çekebilir: Apple ile FBI Arasındaki Sorunlar Geçmişe Dayanıyor

FBI ilk olarak Apple’a San Bernardino saldırganı Syed Farook’un iPhone 5C telefonunun açılması için başvurdu. Bunu kabul etmeyen Apple, FBI ile mahkemelik oldu ve şirketin CEO’su Tim Cook, Şubat ayında kullanıcılara açık bir mektup yayınladı ve FBI ile Apple arasında bir de PR savaşı başlattı. Kaliforniya’ya taşınan duruşma geçen hafta yapılacaktı fakat FBI, üçüncü parti bir kişinin veya kuruluşun kendilerine telefonu kırmak için geldiğini açıkladı. Pazartesi günü ise bu üçüncü parti katılımcının yardımları ile telefonu 1 hafta içerisinde açacaklarını umduklarını açıkladılar.

Bu katılımcının kim olduğuna dair, telefonun nasıl hacklendiğine dair ya da iPhone’dan kurtarılan verilerin ne olduğuna dair bir bilgi verilmedi. Bunun üzerine Apple ise telefonlarının güvenliklerini arttırmaya devam edeceklerini ve telefonlara yapılacak potansiyel saldırıları belirleyip üzerinde çalışacaklarını, güvenlikten ödün vermenin hiçbir şekilde söz konusu olmadığını açıkladı.

FBI Uyarıyor; Aracınız Başkası Tarafından Ele Geçirilebilir