Teknoloji Galaxy Note 6 Sahipleri Gear VR Kullanamayacak!

Galaxy Note 6 Sahipleri Gear VR Kullanamayacak!

03.05.2016 - 15:22 | Son Güncellenme:

Samsung Galaxy Note 6 ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Şimdi de bağlantı noktası ile ilgili yeni bilgilere ulaşıldı.

Galaxy Note 6 Sahipleri Gear VR Kullanamayacak

Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge‘nin resmi olmayan satış rakamları büyük bir ilginin habercisi. Ülkemizde de özellikle GSM Operatörleri tarafında ciddi bir stok sorunu yaşandığı ortadayken yeni nesil Galaxy Note 6 ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Yeni gelen bilgilere göre Samsung, Galaxy Note 6‘da Micro USB girişinden vazgeçerek Type-C bağlantı noktasına geçiş yapacak. Bu girişin Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge‘de değişeceğini düşünüyorduk ama Gear VR tarafında geriye uyumluluk konusunda bir sorun yaşanmaması amacıyla micro USB ile yola devam edildi.

Galaxy Note 6 ile birlikte Gear VR tarafında da değişiklik bekleniyor. Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge Plus‘ta kullanılan 5,7 inç ekrandan vazgeçilmesi ve 5,8 inç ekrana geçilmesi bu değişimin en büyük habercisi oluyor.

Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge‘nin başarısını yeni nesil Note serisi ile devam ettirmeye kararlı ve neredeyse artık standartlaşan Type-C bağlantı noktasına geçiş yapılarak Android ekosisteminin bütünlüğü de sağlanmış olacak. Zira elimizdeki 4 amiral gemisinin de (LG G5, HTC 10 ve Huawei P9) Type-C bağlantı noktası kullandığını hatırlatalım.

Haberin Devamı
Galaxy Note 6’nın Teknik Özellikleri Belli Oluyor

Gelen bilgilere göre Galaxy Note 6 2 değişik ekran çeşidi ile gelecek. 5,8 inç ekranında hem standart hem de Edge ekranı sunacak olan Note 6‘nın Snapdragon 823 (saat hızı arttırılmış bir Snapdragon 820) ve 6 GB RAM ile geleceğinin de altını çizelim. Samsung bu noktada yenilenmiş ve yine saat hızı arttırılmış bir Exynos serisi işlemci kullanabilir ama thermal sorun yaşamak adına geçtiğimiz yıl yaptığı gibi aynı yonga setini telefonunda kullanacağı bekleniyor. Bunu bekleyip göreceğiz…

Kamera tarafındaysa Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge‘de kullanılan 12 megapiksel kamera sensörü ile yoluna devam edecek. Galaxy Note 6 ve Galaxy Note 6 Edge pil tarafında büyük bir inovasyon sunacak gibi görünüyor. Zira 5,8 inç ekranın altında en azından 4000 mAh pil gücünün olmasını bekliyor ve umuyoruz.