Teknoloji Galaxy S9 yeni AKG kulaklıklar ve parlama önleyici kamera ile gelebilir

Galaxy S9 yeni AKG kulaklıklar ve parlama önleyici kamera ile gelebilir

15.11.2017 - 15:29 | Son Güncellenme:

Samsung'un Galaxy S9'u Bluetooth destekli yeni AKG kulaklıklar ile birlikte satacağı söyleniyor. Galaxy S8 ve Note 8 kutularından da AKG kulaklılar çıktığını belirtelim.

Galaxy S9 yeni AKG kulaklıklar ve parlama önleyici kamera ile gelebilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung’un Galaxy S8 ve Note 8, AKG uyarlamalı kulaklıklar ile piyasaya sürmüştü. Söz konusu kulaklıklar kutu içinde ücretsiz olarak geliyor. İyi bir sicile sahip olan anonim bir kaynaktan gelen sızıntıya göre, Samsung’un Galaxy S9 kutusunda kullanıcılara Bluetooth destekli AKG bir kulaklık hediye edeceği söyleniyor.

Mevcut cihazların kutusundan çıkan AKG kulaklıkları test eden çoğu ses meraklıları, bunların bas, orta ve tizin normal dinleme hacimlerinde dengede kalması açısından ortalamanın üzerinde olduğunu kabul etti. Böylece melodi gerektiğinde düşük seviyeli bir artış elde edebiliyorzsunuz, vokaller de açık.

AKG’nin web sitesinde Bluetooth destekli kablosuz kulakiçi kulaklık yok. Samsung’un ise IconX adında kendi kablosuz kulakiçi kulaklıları bulunuyor. Bu kulaklıklar AKG tarafından yeniden elden geçirilerek Galaxy S9 ile piyasaya sürülebilir. Iconx'lerin normalde 199 dolar (770 TL) fiyatı olduğunu belirtelim.

Haberin Devamı

Kaynak Galaxy S9’un kamerası hakkında da ipucu veriyor. Dikey çift arka kamera prototipi geçtiğimiz günlerde sızmıştı. Doğrulanmamakla birlikte geçtiğimiz günlerde sızan bu CAD çizimleri gerçeğe oldukça yakınmış. Öte yandan Samsung’un parlama önleyici BBAR teknolojisi kullanacağı söyleniyor.

BBAR (Geniş Bant Anti-Yansıma-Broadband Anti-Reflection) kaplama, yüzeyde oluşan yansımaları ve ikili görüntüleri azaltan bir kaplama türü. Gözlük camı ve mobil kameralarda parlama önleyici bir kaplama zaten var. Samsung’un kullanacağı teknoloji daha iyi bir şey olabilir.