Teknoloji Geleceğe Dönüş Ayakkabısı Geliyor

Geleceğe Dönüş Ayakkabısı Geliyor

17.03.2016 - 13:56 | Son Güncellenme:

Nike unutulmaz bilim kurgu filmlerinden Geleceğe Dönüş hayranlarını deliye döndürecek bir açıklama yaptı. Geleceğe Dönüş ayakkabısı hayal olmaktan çıkıyor.

Geleceğe Dönüş Ayakkabısı Geliyor

Şirket, HyperAdapt 1.0 adını verdiği, ayağınıza giydiğinizde bağcıklarını bağlayan geleceğe dönüş ayakkabısı için üretime başladığını açıkladı. Ayakkabının topuk kısmında bir sensör bulunuyor. Ayağınızı içine soktuğunuzda topuğunuz ile sensöre baskı uyguluyorsunuz ve bağcıklarınız bağlanıyor. Ayakkabının iki yanında bulunan buton sayesinde bağcıkları daha fazla sıkabiliyor ya da genişletebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Yıllardır geliştiriliyor, üretiliyor, piyasaya çıkıyor diye heyecanla beklediğimiz ayakkabıyı Nike Çarşamba günü açıklarken hayallerin ötesinde bir şey olarak nitelendirildi. Aslında ayakkabı hayallerin ötesinde değil. Çünkü biz onu zaten 1989 yılında Marty McFly 2015 yılına gittiğinde bir çift Nike Air Mag olarak görüyorduk. Gördüğümüzden beridir de o ayakkabıları istiyoruz. Nike’ın tasarımcısı Tinker Hatfield HyperAdapt’ı özellikle ayakkabının sıkılığının veya gevşekliğinin çok büyük rol oynadığı atletik yarışmalar için mükemmel bir çözüm olduğunu dile getirdi.

Sanal Gerçeklik Hikayesi 1993’e Dayanıyor

Geleceğe Dönüş filmlerinde Marty McFly’ı canlandıran ünlü aktör Michael J. Fox bağcıklarını bağlayan ayakkabıyı deneyen ilk kişi olmuştu. Geleceğe Dönüş Günü olarak kutlanan günde Michael J. Fox ayakkabıları denemişti. 1989 yapımı Geleceğe Dönüş II filminde Marty McFly 21 Ekim 2015’e zaman yolculuğu yapıyordu. Bağcıklarını kendi bağlayan ayakkabılar büyük bir ihtimalle bütün Geleceğe Dönüş hayranları arasında çok popüler olacak. Nike+ özelliği ile gelecek olan ayakkabılar 2016 yılının sonuna doğru satışa çıkacak.