Teknoloji Google’da İnsan Kaynakları…

Google’da İnsan Kaynakları…

07.09.2015 - 13:56 | Son Güncellenme:

Google İnsan Kaynakları patronu işin inceliklerini anlattı. Günümüz ekonomisinde insanlar şirketlerin en değerli kaynaklarını oluşturuyor ve yetenekli çalışanları kaybetmek şirketlere oldukça pahalıya patlıyor. Google’ın İnsan Operasyonları Bölümü Müdür Yardımcısı ve...

Google’da İnsan Kaynakları…

Google İnsan Kaynakları patronu işin inceliklerini anlattı. Günümüz ekonomisinde insanlar şirketlerin en değerli kaynaklarını oluşturuyor ve yetenekli çalışanları kaybetmek şirketlere oldukça pahalıya patlıyor. Google’ın İnsan Operasyonları Bölümü Müdür Yardımcısı ve Work Rules! Kitabının yazarı Laszla Bock salı günü yaptığı açıklamada bir çok şirketin en iyi elemanlarını nasıl elinde tutacağını bilmediğini söyledi. Bock insanların para için kalmadığını Google’ın ilk 100 çalışanından sadece 3’ünün şu anda Google’da çalışmadığını kalanlarında çuvalla paraya rağmen şirkette kaldığını ifade etti.

Haberin Devamı

Bock’a göre insanlar 2 nedenden dolayı şirkette kalıyor. 1. Çalışma arkadaşlarının kalitesi Bu yüzden işe alınan insanları önemi çok büyük. Google işe aldığı herkesin yüksek standarta sahip olmasını istiyor. Google’da işe alımlar şöyle yürüyor. Eğer bir idari asistan yada baş mühendis alınacaksa bütün adaylar önce bölüm başkanı tarafından inceleniyor, sonra potansiyel çalışma arkadaşları tarafından inceleniyor, sonra işe alım komitesi tarafından inceleniyor ve son olarak Google Ceosu Larry Page tarafından inceleniyor. 2. Çalışanın yapılan işin anlamlı olduğunu düşünmesi İnsanlar bir dolar kazanmaktan fazlasını istiyor diyor Bock. İnsanlar bir anlamı olan bir şeyler yapmak istiyorlar. İnsanlara gereklilikten daha çok bir işe yarama hissi ve amaç vermek onları şirkette tutuyor.