Teknoloji Google Play Store ‘da virüs alarmı!

Google Play Store ‘da virüs alarmı!

13.07.2015 - 15:27 | Son Güncellenme:

Google Play ve Apple Store gibi uygulama mağazalarını normal hayatta uğradığımız mağazalardan çok daha fazla ziyaret eder olduk. Peki buradan indirdiğimiz uygulamalar gerçekten güvenilir mi? Aslında bu soru net cevabı...

Google Play Store ‘da virüs alarmı

Google Play ve Apple Store gibi uygulama mağazalarını normal hayatta uğradığımız mağazalardan çok daha fazla ziyaret eder olduk. Peki buradan indirdiğimiz uygulamalar gerçekten güvenilir mi? Aslında bu soru net cevabı olmayan sorular arasında yerini alıyor. Çünkü, işini oldukça iyi yapan uygulamalar varken bu pazarı kötü niyetli kişiler de bir kazanç kapısı olarak görüyor. Buna karşı sistemin güvenlik açıklarını güncelleştirmeler ile kapatan Google, uygulama mağazası Google Play 'e aynı özeni göstermeyince durum biraz içinden çıkılamaz hale geldi. Son zamanlarda Google Play Store ’da yer alan ve birçok kişinin işine yaradığını düşünerek indirdiği Nintendo Emülatör uygulamasında oyunları oynatmak için kullanıcılardan PayPal hesapları ile 0.29 veya 0.49 dolar ödeme yapmasını istiyor. Birçok uygulamanın kullandığı ödeme sistemi ile hizmet almak birçok kişiye artık garip gelmemekle birlikte sözkonusu uygulama sizden bir linke tıklayarak o programı da telefonunuza indirmenizi istiyor.

Haberin Devamı

Parasını ödediğiniz uygulamanın size önerdiği linke tıkladığınızda ise bir yazılım devreye girerek Android telefonunuzdan sizin haberiniz olmadan SMS göndermeye başlıyor. Belirli bir sayıda olmamakla birlikte sizden habersiz gönderilen bu mesajlar ise büyük çoğunlukta reklam üzerine mesajlar ve marka bu mesaj reklamlarını sizin hattınız üzerinden gerçekleştirdiği için siz firmanın reklam için attığı mesajların parasını ödemek zorunda kalıyorsunuz. Yapılan inceleme üzerinde şuanda android telefonlar üzerinde çalışan hiçbir anti virüs yazılımının tespit edemediği bu kötü amaçlı kullanılan bu uygulama birçok kişinin hem canını hem de cebini yakacak gibi duruyor.