Teknoloji Google Ücretsiz İnternet Servisini Sonlandırıyor!

Google Ücretsiz İnternet Servisini Sonlandırıyor!

11.04.2016 - 14:16 | Son Güncellenme:

Sunduğu hizmetler ile beraber devleşen Google, Kansas şehrinde aktif hale getirdiği ücretsiz internet servisini sonlandırma kararı aldı…

Google Ücretsiz İnternet Servisini Sonlandırıyor

Dünya’nın en önemli teknoloji firmalarından biri olan Google, şimdiye dek geliştirdiği ürün ve hizmetler ile beraber büyük bir hayran kitlesi elde etmiş durumda. Bununla beraber aynı zamanda büyük bir güce de erişen şirket, önemli adımlar atarak ne denli büyük bir firma olduğunu bizlere defalarca kanıtladı. Bu hizmetlerden biri olan ücretsiz internet altyapısı ise şimdilerde farklı bir gelişme ile gündemde. Zira şirketin ABD’nin Kansas şehrinde aktif hale getirmiş olduğu internet hizmeti, ne yazık ki sonlandırılıyor.

Haberin Devamı

5 mbps ücretsiz internet hızı sunan, bunun yanında 100 mbps hızını aylık sadece 50 dolar karşılığında kullanıcılara ulaştıran firma, ücretsiz olan servisini 2011 yılından beri Kansas bölgesinde yaşayan kullanıcılara sunmaktaydı. Ancak Atlanta’da görülen kararın bir benzeri, ne yazık ki Kansas için de geçerli hale gelmiş bulunmakta. Google tarafından hayata geçirilen fiber altyapı hizmetleri, sonlandırılıyor. Ancak hizmete ait sözleşme imzalayan kullanıcılar için 7 yıl daha servisin aktif halde bulunacağı belirtildi.

300 dolarlık vergi yükü dışında sunduğu hizmet ile bölgedeki kullanıcıların gönüllerinde taht kuran Google, neden hizmetini sonlandırma kararı aldı bilinmiyor. Konuyla ilgili henüz neden belirtmeyen şirket, detaylı bir açıklama yapmış da değil.

Google, Hangi Apple Teknolojisine Gözünü Dikti?
Yazarlar