Teknoloji Google ve MIT'nin yeni algoritmaları fotoğraflarınızı çekmeden düzenliyor

Google ve MIT'nin yeni algoritmaları fotoğraflarınızı çekmeden düzenliyor

02.08.2017 - 15:20 | Son Güncellenme:

Google ve MIT tarafından yürütülen son araştırmalar, yapay zeka konusundaki çalışmaları yeni bir seviyeye taşıyor. Yeni araştırma çekilen fotoğraflarınızı profesyonel bir fotoğrafçı gibi gerçek zamanlı olarak rötüş yapabilen algoritmalar üretiyor.

Google ve MITnin yeni algoritmaları fotoğraflarınızı çekmeden düzenliyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Araştırmacılar telefonlarda fotoğrafları çekerken düzenleme yapacak yeni teknolojiler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Google ve MIT'nin yeni yapay zeka algoritması, telefondan çekilen fotoğrafları düzenleyerek daha net bir görüntü elde edebiliyor. Yeni teknoloji, fotoğrafların eksiklerini tamamlayarak, fotoğraflara gerçek zamanlı olarak rötüş yapabiliyor.

Google ve MIT tarafından yapılan araştırmalarda makine öğrenmeyi yazılımı geliştirmek için kullanan araştırmacılar, Adobe ve MIT tarafından yaratılan 5 bin görselde yapay zekaya eğitim gördürdüler. Bu koleksiyondaki her fotoğraf 5 farklı fotoğrafçı tarafından ayrı ayrı düzenlenmiş ve Google ve MIT’nin algoritmaları ise bu fotoğrafları kontrol ederek ne gibi iyileştirmeler yapmaları gerektiği hakkında bilgi sahibi olmuş.

Haberin Devamı

Daha öncelerde de fotoğrafı iyileştirmek için makine öğrenimi sistemi kullanıld. Ancak telefonların işlemcilerinin yetersiz kalmasından dolayı pek hızlı bir teknoloji değildi. Yeni algoritmada yazılım daha az güçle çalıştığı için gecikme olmaksızın tüm işlemler yerine getirilebiliyor.

Yazılımın kendisi tek bir dijital görüntüden daha büyük değil ve MIT'den bir blog yazısına göre "çeşitli stillerde görüntü işlemek için" donanımlı olabilir.