Teknoloji Google'ın başı dertte!

Google'ın başı dertte!

15.08.2008 - 10:36 | Son Güncellenme:

Google'ın kişiselleştirilmiş sayfası olan iGoogle'da kullanılan gadget'ların hacker'lar için bulunmaz nimet olduğu öne sürüldü.

Googleın başı dertte

Google'ın kişiselleştirilmiş web sayfası olan iGoogle için kötü haberler dolaşıyor. Üst düzey SecTheory yöneticilerinden biri olan Robert Hansen geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla tüm dikkatleri Google'ın kişiye özel web sayfasına çevirdi. Hansen'ın iddiasına göre iGoogle'da yer alan

Haberin Devamı

Gadget'lar kullanıcının bilgisayarına hacker'ların girmesini sağlayacak bir arka kapı açıyor. Hansen konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: 'Açık sayesinde sizi bilgisayarınıza çocuk pornosu indirmeye zorlayabilirim veya Çin'e devlet aleyhine bilgi göndermenizi sağlayabilirim. Açığın yol açabileceği zarar son derece tehlikeli. Google'ın bunu derhal düzeltmesi şart'.

iGoogle'da kullanıcılar küçük web uygulamalarını ana sayfalarına ekleyerek takvim, yapılacaklar listesi, haberler ve hava durumu gibi benzeri içeriklere 'gadget'larla ulaşabiliyorlar. Hansen'ın dediğine göre neredeyse her türlü kırma işleminin gerçekleştirilebildiği açık, kullanıcı iGoogle sayfasını açık tuttuğu müddetçe kullanılabiliyor.

Haberin Devamı


Daha sonra kullanıcı sayfayı kapasa bile hacker'ın marifeti d'hilinde bilgisayarda kalacak tohumları atması son derece muhtemel. Benzer bir sorunun Gmail'de de var olduğunu kaydeden Hansen, Google'ı çeşitli seferler uyardıklarını, ancak şirketin açığın varlığını reddettiklerini aktardı. Google ise konuya dair yaptığı açıklamada gadget'larda herhangi bir açığa rastlamadıklarını ve herhangi bir tehdit bulunmadığı kaydedildi.

 
PC Magazine