Teknoloji Güneş Enerjili Uçak Ne Kadar Yol Alabilecek?

Güneş Enerjili Uçak Ne Kadar Yol Alabilecek?

17.04.2016 - 14:13 | Son Güncellenme:

Uçak güneş enerjisi ile dünyanın etrafında dolaşmaya hazırlanıyor. Projenin başında Impulse takımı var. Peki bu uçuş ne kadar sürede tamamlanacak?

Güneş Enerjili Uçak Ne Kadar Yol Alabilecek

Uçak yaklasık bir yıl önce André Borschberg ile en uzun ikmalsiz uçuşu yapmıştı. Uçuş Japonya’nın Nagoya şehrinden başlamış ve Hawaii’de sonra ermişti. Uçuş 4 gün 21 saat 51 dakika sonra Hawaii’de aşırı ısınmadan ötürü bataryalarda oluşan problem yüzünden sonlandırılmak zorunda kalmıştı.

Haberin Devamı

Kalaeloa havalimanında geçirilen kışın ardından Solar Impulse takımı uçaklarını tamir etti ve Hawaii üzerinde 13 başarılı uçuş gerçekleştirdi. Bu testlerin arasında bulunan yüksek irtifalı uçuşlar pilotlar Borschberg ve Bertrand Piccard kontrolünde gerçekleştirildi. Solar Impulse takımı şimdi Pasifik’i ve Dünya’nın geri kalanını geçmeye hazır.

Uçak yolculuğuna Hawaii’den Piccard’ın kontrolünde yolculuğuna başlayacak ve Phoenix, San Francisco, Los Angeles ve Vancouver üzerinden gidecek. Bu alanların çeşitliliği takımın rota belirlemesinde esneklik elde etmesine yarıyor. Çünkü potansiyel hava şartları oldukça önemli. Bu yüzden uçuşun ilk kısmı Kuzey Amerika üzerinde gerçekleştirilecek.

Projenin yöneticisi ve pilotlardan birisi olan Piccard yaptığı basın açıklamasında bu yolculuğun asıl amacının modern ve temiz enerjinin yapabileceklerini göstermek olduğunu açıkladı. Solar Impulse takımı herkese günlük yaşamda, araçlarda, inşaatlarda, aydınlatmada, ısıtmada, soğutmada ve bir çok şeyde temiz enerjinin önemini göstermeyi amaçlıyor ve herkesi temiz enerji kullanmaya sevk ediyor.