Teknoloji HarmonyOS güncellemesini alacak ilk modeller belli oldu

HarmonyOS güncellemesini alacak ilk modeller belli oldu

30.05.2021 - 16:46 | Son Güncellenme:

Huawei'in kendi işletim sistemi olan HarmonyOS, daha önce mini bir video ile sızdırılmıştı. Saniyeler içinde arayüz hakkında haberdar olmuştuk. Şimdi ise yeni sızdırıldığı kadarıyla 2 Haziran'da resmi olarak duyurulacak olan HarmonyOS'un geleceği ilk modeller sızdırıldı.

HarmonyOS güncellemesini alacak ilk modeller belli oldu

Yaklaşık 2 yıl önce yaşanan kısıtlamalar sebebiyle kendi işletim sistemini geliştiren Huawei, bu noktada kısa sürede önemli bir eşiği aşmayı başardı. Söylenene göre Huawei pek çok telefonuyla bu işletim sistemini uyumlu hale getirecek. 

Haberin Devamı

Huawei kendi ekosistemini oluşturmak istiyor ve bu uğurda oldukça önemli adımlar atıyor. Bu adımlardan biri de kendi işletim sistemini geliştirmekti. Huawei HarmonyOS adını verdiği kendi işletim sistemiyle haziranın ilk günlerinde karşımıza çıkacak. 

HarmonyOS güncellemesini alacak ilk modeller belli oldu

Güncellemeyi ilk alacak modeller arasında ise şu modeller yer alıyor:

-Huawei Mate 40

-Huawei Mate 40 Pro

-Huawei Mate 40 Pro Plus

-Huawei Mate 40 RS

-Huawei Mate X2

-Huawei Nova 8

-Huawei Nova 8 Pro 

-Huawei MatePad Pro

HarmonyOS gerçekten de merak edilen bir işletim sistemi zira milyonlarca kullanıcıya seslenecek ve Android/iOS ardından en popüler işletim sistemi olacak. Yani bir alternatif. Yukarıda yer alan modeller güncellemeyi alacak ilk modeller olarak kayıtlara geçiyor. İlerleyen günlerde bu modellerin sayısının çok daha artması bekleniyor.