Teknoloji Hobileri gelir kapısı oldu

Hobileri gelir kapısı oldu

21.12.2013 - 00:05 | Son Güncellenme:

Çektikleri videoları internet üzerinden yayınlayıp, bu paylaşımlarından elde ettikleri gelir ile hayatlarını kazanıyorlar. Peki herkes böyle para kazanabilir mi?

Hobileri gelir kapısı oldu

Gelişen dünya ve internetin sunduğu yeni olanaklar sayesinde “evden çalışmak” sözleri yepyeni anlamlar kazandı. Çok değil, 10 yıl kadar önce, “internetten para kazanmak” sadece evlerinin garajında yepyeni siteler “icat edenler” ile “büyük firmaların” tekelinde varsayılıyordu. YouTube veya Google gibi siteleri yaratmadıysanız, evde, bilgisayar başında geçirdiğiniz zamanı nakde dönüştürmenin pek yolu yoktu.
Ancak firmaların interneti keşfinin ardından sürekli büyüyen dijital reklam sektörü bu durumu değiştirdi. Günümüzde internet kullanıcıları, bilgisayar başında harcadıkları vakitte para da kazanabiliyor.
Bu gelir kapılarından belki de en önemlisi YouTube. Kullanıcılar, yükledikleri videolar ile gelir elde edebiliyor. YouTube, Nisan ayından bu yana Türkiye’den kullanıcılar için de gelir sağlamaya başladı.
Biz de bu işi ülkemizde en başarılı yapanlardan, Sebi Bebi kanalının sahibi Sebile Ölmez ve GencVeFit kanalının sahiplerinden Volkan Kademlioğlu’yla konuşup “internetten para kazanma”nın sırlarını sorduk.
Eğlenceye yer verin
Sebi Bebi, çalıştığı işten ayrılırken, çalışma arkadaşlarından birinin “artık benim eye-liner’ımı kim sürecek” diye ağlaması üzerine güzellik üzerine videolar hazırlayıp, yayınlamaya karar verdiğini söylüyor. Sebi Bebi, videolarının konseptinin “güzellik” üzerine olduğunu, ancak arada eğlenceli videolar da katarak içeriği zenginleştirdiğini belirtiyor. İzleyicileri ile sürekli iletişim halinde olmaya çalışan Sebi Bebi, aldığı olumlu tepkilerden de çok memun.

Çözümü kendileri buldu
GencVeFit kanalının kurucularından Volkan da, iş hayatında aldığı kilolardan kurtulmak için denediği yöntemlerden sonuç alamadığını belirtiyor. Spor salonlarına giden, tenis ve basketbol oynayarak eski kilo ve sağlığına kavuşmaya çalışan Volkan ve Gökhan kardeşler, hiç birinden sonuç alamayınca “işe yaramayan” egzersizleri bir kenara atıp, kendi çözümlerini üretti.
Kendi çözümleri olumlu sonuç verince de, uyguladıkları egzersizleri video olarak yayınlamaya başladılar. Başlangıçta yaşananları Volkan, “İlk etapta insanlar, bu işi para için yaptığımızı düşünüp, ücretsiz sunduğumuza inanamadı. Ancak kısa sürede bu şüpheli yaklaşımdan uzaklaşıldı ve videolar, sitemizde verdiğimiz bilgiler ilgiyle takip edilmeye başlandı” sözleriyle anlatıyor.

Herkes yapabilir mi?
Sebi Bebi de, Volkan da, zamanını bu iş için ayırabilecek, izleyicilerinden gelecek mesajları dikkate alacak ve en önemlisi, diğerlerinden farklı, orijinal içerik sağlayabilecek herkesin kendileri gibi başarılı olabileceğini söylüyor.
Ayrıca, kamera karşısında güvenli durmanın yanı sıra, ortamdaki ışıklandırmaya da dikkat ederek çekim yaparak, izleyicilerin ilgisini çekecek kaliteli sonuçlar alınabileceğini belirtiyorlar.
Tüm bu uyarı ve önerileri dikkate alarak, siz de kendi kanalınızı açıp, videolarınızı insanlara ulaştırabilir ve bunu yaparken para da kazanabilirsiniz.
Sebi Bebi ve GencVeFit ile yaptığımız röportajın tamamını http://goo.gl/NhfPDK adresinden izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Hobileri gelir kapısı oldu

Kocasına makyaj yaptırdı

On yıl boyunca dizi sektöründe, yapım alanında çalışan “Sebi Bebi” makyaj konusundaki bilgi ve becerisini diğer insanlarla paylaşmak amacıyla YouTube’da videolarını yayınlamaya başladı. Makyajla ilgili ipuçlarını veren, farklı makyaj tekniklerini anlatan Sebi Bebi’nin kocasına makyaj yaptırdığı video ise kendisini bir YouTube fenomeni haline getirdi.

Hobileri gelir kapısı oldu

Önce kendi hayatlarını değiştirdiler

Uzun süre 9-5 çalışıp, “kocaman” göbek sahibi olmaktan ve iki basamak çıkıp nefes nefese kalmaktan sıkılan Volkan - Gökhan Kademlioğlu kardeşler, düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenmeyle bu gidişe dur demeye karar verdi. Başarılı olmalarının ardından da bu tecrübelerini YouTube üzerinden yayarak insanlara karşılık beklemeden yardım etmeye başladılar.

Haberin Devamı

Daha iyi görmek için

Hp Pavilion 23xi’yle her açıdan çarpıcı ve Full HD görüntülerin keyfini çıkarın.
Piyasadaki uygun fiyatlı cihazlardan biri olan Pavilion 23xi, film izlerken, oyun oynarken ve internette sörf yaparken verimliliği ile sizi şaşırtacak.
Monitör, dikkat çekici ve estetik tasarımı ile Apple ürünlerini andırıyor. İnce kenarlı tasarım 23xi’ye modern bir hava kazandırmış. Soğuk gri/siyah renkli kasa Uzay Yolu filmlerinden fırlamış gibi görünüyor. 3 parçadan oluşan cihazın kurulumu da basit. Ekran ve kenarlıklar siyah olduğundan, görüntü derinliği üst seviyede. Ancak monitörün yüksekliği ayarlanamıyor ve sağa-sola döndürülemiyor. Sadece ayağın izin verdiği ölçüde yukarı aşağı eğebiliyorsunuz. Ekranla standın birleşme noktası da her an çıkacakmış hissi uyandırıyor. Arkada VGA, HDMI ve DVI-D girişleri var. Dokunmatik olmayan ayar düğmeleri panelin sağ alt köşesinde. Ayarların Türkçe dil desteği yok. 23inçlik IPS panelin ağırlığı 3.5kg. Geniş ekran cihaz Full HD çözünürlükte. Parlama yapmayan mat ekran sayesinde gün ışığından kaçmanıza gerek kalmıyor. 7ms olarak ölçülen tepkime süresi oldukça düşük. Yine de DVD ve Blu-ray filmleri akıcı netlikte izleyebilirsiniz. Oyun alanında kullanılmak için de düşünülebilir. Cihazın diğer teknik detayları; 250g/m2 parlaklık, 0.265mm piksel aralığı ve 10 milyon:1 dinamik kontrast yer alıyor. 178 derecelik görüş açısı her noktadan izlemeyi kolaylaştırıyor.

Haberin Devamı

Artıları
* Şık tasarım
* Parlama yapmayan ekran
* İnce kenarlıklar
* Özelliklerine göre düşük fiyat
* Doğala yakın renk
EksiLERİ
* Plastik kasa
* Menüde Türkçe dil desteği yok
* Pivot özelliği yok
* Tazeleme hızı düşük

SON?SÖZ

Monitör, soğuk veya sıcak renklerin farklı tonlarını sorunsuzca ve en doğal haliyle sizlere gösterebiliyor. Enerji verimliliği ve faturalar düşünüldüğünde 23xi oldukça verimli, harcadığı güç tüketimi maksimumda 30W. 279 dolar + KDV.
İstanbul Bilişim 430 TL

TEKNOLOJİ PAZARI

Masadaki NFC

Dünyanın ilk NFC’li masaüstü bilgisayarı Asus M70, cihazlar arası eşleştirmeyi, fotoğraf/videoları kablosuz yedeklemeyi mümkün kılıyor. Metal kasalı M70’in özellikleri arasında Intel i7-4770S işlemci, 8GB RAM, 2GB Nvidia GT 625 GPU ve 1TB HDD var. USB 2.0-3.0, HMDI, DVI-D, PCI-e girişlerine sahip ürün, 1040 dolar.

Haberin Devamı

Akıllı paylaşımlar

Google Glass’ın yeni rakibi hem normal hem de güneş gözlüğü olarak kullanılabilen akıllı gözlük Pivothead Smart. CMOS sensörlü 8MP kamerası bulunan gözlük, saniyede 30 kare HD video çekebiliyor. Giyilebilir teknoloji, ARM işlemci, 4GB RAM, 16GB bellekle çalışıyor. Bluetooth 4.0 ve NFC ile diğer cihazlarla bağlantı kuruyor. LED gösterge sistemli cihaz, micro USB’den şarj olabiliyor. 409 dolar.

Postacı oyuncak

Toymail’lin geliştirdiği Mailmen ile çocuğunuzdan uzaktayken telefonunuza yükleyeceğiniz uygulamayla ona sesli mesajlar gönderebilirsiniz. 59 dolar.

Yarasa kılıf

Süper kahraman Batman’in telefonunu, ona özel Batmobile Thumbler kılıf koruyacak. Gecenin karanlığından fırlamış mat siyah kap, iPhone cihazlarla uyumlu. Üzerindeki LED projektör sayesinde yarasa logolu sinyali istediğiniz yere yansıtarak Batman’i yardıma çağırabilirsiniz. 2014’te piyasa çıkacak kılıf, 55 dolar.


YENi UYGULAMALAR

Milliyet.TV (iOS - Android) ücretsiz
Milliyet TV mobil uygulaması ile önemli gelişmelere dair son görüntüleri, canlı yayınları, haber bültenlerini anında izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Skorer.TV (iOS - Android) ücretsiz
Skorer TV mobil uygulaması ile, spor dünyasından tüm gelişmeleri, Spor Toto Süper Lig gol ve özet görüntülerini, canlı maç anlatımlarını görüntüleyebilirsiniz.

Lego Star Wars: The Complete Saga (iOS) Ücretsiz
Lego’nun eğlenceli ve renkli dünyası Star Wars temasıyla galaksi düzeyine çıkıyor. Epik macera toplamda 120’den fazla karaktere ve 36 bölüme sahip.

GTA: San Andreas iOS-10 dolar, Android/Wp yakında
CJ’le birlikte çete sorunları, uyuşturucu ve yolsuzluk olaylarının ortasındaki Los Santos şehrindeki macera bu sefer mobil platformlarda.

Convert Everything Lite (Android) Ücretsiz
Ayakkabı numarası, beden gibi standart ölçü birimlerini kolaylıkla ve keyifle dönüştürebilirsiniz.