Teknoloji Huawei akıllı telefon satışlarında Apple'a oldukça yaklaştı

Huawei akıllı telefon satışlarında Apple'a oldukça yaklaştı

04.08.2017 - 13:02 | Son Güncellenme:

Çin merkezli Huawei, 2017'de elde etmiş olduğu akıllı telefon satışlarıyla Apple'ı yakında takip ediyor. İkinci çeyrek satışlarına bakıldığında 38,5 milyon adet telefon satan Huawei, Apple'a oldukça yakın.

Huawei akıllı telefon satışlarında Applea oldukça yaklaştı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Son on yılda iPhone'un inanılmaz başarısı Apple'ı dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi yaptı. Ancak bu konumu sonsuza kadar sürmeyebilir. Apple'ın satışları yıllık bazda nispeten düşük kalırken, yeni verilere göre Huawei satışlarını arttırıyor.

Araştırma şirketi Canalys, 2017 yılının ikinci çeyreğinde Apple'ın satışlarının bir yıl öncesine göre sadece yüzde 2 arttığını gösteren yeni bir rapor hazırladı. Huawei, geçen yılın aynı çeyreğine göre satışlarını yüzde 20 artırdı. Apple ise sadece yüzde 2 büyüdü.

Huawei akıllı telefon satışlarında Applea oldukça yaklaştı

Grafikte görebileceğiniz gibi, Samsung (79 milyon) da çok fazla büyüme gösteremedi. Oppo ve Xiaomi gibi diğer Asya firmaları da sırasıyla %44 ve %52 oranında artış gösterdi. Genel olarak, 2017 yılının ikinci çeyreğinde 340 milyon akıllı telefon satışıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre%4 artış yaşandı.

Haberin Devamı

Huawei şu anda Apple ile olan arasındaki farkı hızlı bir şekilde kapatıyor. Önümüzdeki birkaç çeyrek Apple için sıkıntılı geçebilir. Huawei, P10 ve Mate 9 gibi popüler Android modelleriyle de Asya, Avrupa ve Afrika'da iyi performans sergiliyor.