Teknoloji Huawei P9 Lite Fiyatı Göründü!

Huawei P9 Lite Fiyatı Göründü!

15.04.2016 - 14:54 | Son Güncellenme:

Dünyanın en çok telefon satan 3. üreticisi Huawei yeni nesil amiral gemisi telefonu P9’u tanıttı. P9’un daha ucuz ve çift hatlı versiyonu Huawei P9 Lite’ın ise fiyatı belli oldu.

Huawei P9 Lite Fiyatı Göründü

Huawei uzun zamandır mobil pazarda kendine sağlam bir yer bulmaya çalışıyor. Özellikle orta segment telefonlar noktasında pazara ciddi bir hakimiyet kuran Huawei‘nin bu noktada en büyük rakibi Samsung.

Haberin Devamı

Huawei amiral gemisi modellerle de üst segmentte yer almaya çalışıyor. Kendi işlemcisini tasarlayan 3 firmadan biri olan Huawei (Diğerleri Apple ve Samsung) hem yonga seti hem de yazılımın optimizasyonu sayesinde oldukça iyi bir arayüz deneyimi sunuyor. Huawei geçtiğimiz günlerde silikonvadisi olarak katıldığımız bir lansmanda tanıttığı P9 ve P9 Plus ile Android ekosisteminde bambaşka bir dönemi de başlatmış oluyor.

Arka tarafta kullanılan ve Leica yapımı olan lensleri sayesinde rakiplerine fark yaratmayı başaran Huawei bakalım ne kadar başarılı olacak bunu hep birlikte göreceğiz; zira başarı noktasında telefonların fiyatlandırılması çok önemli olacak.

Huawei P9 ve P9 Plus Fiyatları Ne Olacak?

Huawei, P9‘un Lite versiyonunu yaparak kullanıcılara daha az donanımı daha ucuza ama aynı tasarımda sunmaya hazırlanıyor. Tabi ki Lite versiyonunda Leica sensör kullanılacağını düşünmeyin.

Haberin Devamı

5,2 inç IPS LCD ekran Full HD 1920x1080p çözünürlük sunacak. Snapdragon 650 yonga seti, 16 GB Hafıza 2 GB RAM gücüne sahip olan telefonun arkasında 13 megapiksel, ön tarafında ise 5 megapiksel kamera sensörü bulunuyor. 3000 mAh ise değişmeyen özelliklerden birisi.

Romanya’da bir perakendeci Huawei P9 Lite için 300 dolar fiyatlandırma ile telefonu satışa sunmaya hazırlanıyor. P9 Lite’ın ülkemizde GSM Operatörleri tarafından havada kapılacağını düşünüyoruz.