Teknoloji İnternette güvenli alışveriş için bunlara dikkat

İnternette güvenli alışveriş için bunlara dikkat

13.02.2024 - 13:19 | Son Güncellenme:

Kamuoyuyla paylaşılan bir raporda internet alışverişlerinde ödeme yapılırken tüketicilerin dikkat etmesi gereken püf noktalar açıklandı.

İnternette güvenli alışveriş için bunlara dikkat

Dijital sahteciliklerin sayısında ve çeşitliliğinde artış gözlemlendiği, sahtecilerin her gün daha karmaşık metotlar geliştirdiğine dair ifadeler Visa’nın global ödemeler ekosistemine yönelik güvenlik tehditleri raporu Biannual Threats Report‘ta yer aldı. 

Haberin Devamı

Online alışverişlerin daha güvenli sürdürülmesi için ise tüketicilere şu uyarılar yapıldı:

Online mağaza adresinde “s” harfini arayın: Çevrimiçi ödeme yaparken, satıcının internet adresinin "https: //" ile başladığından emin olun. Sondaki "s", bağlantınızın güvenli bir bağlantı olduğuna işaret eder. Ayrıca arama çubuğunda 'asma kilit' simgesi olduğundan da emin olun.

İşlem uyarıları alma seçeneğini kabul edin: İşlem uyarılarına kaydolmak, hesabınızdan satın alma işlemi gerçekleştiğinde uyarı almanızı sağlıyor. Size ait olmayan, olağandışı ödemeleri tespit ettiğinizde hemen bankanıza bildirin.

Kimlik dolandırıcılıklarına karşı dikkatli olun: İstenmeyen ve şüpheli e-postalara veya telefon görüşmelerine dikkat edin. Bunlar, hesap numaranız, kullanıcı adınız ve şifreniz gibi kişisel bilgileri çalma amacı taşıyabilir. Şüpheli bağlantılara (linklere) tıklamayın ve dosyaları indirmeyin.

Haberin Devamı

Yazılımı güncellemeleri: En yeni yazılım güncellemelerini bilgisayarınıza, tabletinize veya telefonunuza yükleyin. Yazılımınızı güncel tutmak, güvenlik açıklarından korunmanızı sağlar.

Kartlar online alışverişe kapalı olarak geliyor: Kredi kartları ve banka kartları, tüketicilere ulaştığında güvenlik nedeniyle internet alışverişine kapalı olarak geliyor ve tüketici tarafından açılması gerekiyor. Kartınızı güvenli biçimde online alışverişe açmak için bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak veya mobil uygulama, SMS, internet bankacılığı veya şubeden aktive etmeniz mümkün.

Son olarak, sahtecilik şüphesi mevcutsa, mutlaka ilgili bankayla iletişime geçmek gerekiyor.