Teknoloji iPhone 13’te olmayan bu özellikler Android telefonlarda yıllardır var!

iPhone 13’te olmayan bu özellikler Android telefonlarda yıllardır var!

10.10.2021 - 13:55 | Son Güncellenme:

Android telefonlarla sürekli kıyaslanma içinde olan iPhone’lar kullanıcılara farklı deneyimler sunuyor. Öte yandan iPhone 13 yeni tanıtıldı ve halen yıllardır Android telefonlarda olan özellikleri getirmemesiyle eleştiriliyor. Özellikle tek ekranda iki işlemi yapabilmek ve kalem desteğinin olması Android telefonları öne çıkartıyor.

iPhone 13’te olmayan bu özellikler Android telefonlarda yıllardır var

iPhone 13 ailesi önceki seriye göre çok daha gelişmiş bazı özelliklere sahip. Büyüyen ekran ve batarya sayesinde çok daha yüksek bir performans sunan iPhone 13 serisinde bazı destekler halen sunulmuyor. Bunlardan biri de bölünmüş ekran bir diğer adıyla çoklu görev oluyor. Bazılarına göre bu özelliğin olması telefonu çok daha iyi hale getirirken bazılarına göre de bu özelliğin olmamasının eksikliği de fark edilmiyor. Zira iPhone’da bölünmüş ekrana ihtiyacı olmadığını düşünenler de var.

Haberin Devamı

iPhone 13’te olmayan bu özellikler Android telefonlarda yıllardır var

Bu özelliğin sunduğu avantajlar arasında şüphesiz tek bir ekranda hem haber okuyabilmeniz hem de video izleyebiliyor olmanız var. Öte yandan yine e-posta açıkken diğer bir yanda belgeleriniz arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu sayede birden çok işlemi tek ekran sayesinde halledersiniz. Bu özellik temelde pek çok Android cihazda sunuluyor. O yüzden iPhone 13’te gelmemesi eleştiriliyor.

Katlanabilir ekranlı telefonlar ve Samsung’un Note serisi olan telefonlar kalem desteği ile öne çıkıyor. Bu sayede işlemlerin çok daha pratik şekilde halledilmesi sağlanıyor. Ancak iPhone tarafına bu desteğin gelmesi biraz zor görünüyor.

iPhone 13’te olmayan bu özellikler Android telefonlarda yıllardır var

Tarihler 2007 yılını gösterdiğinde Apple’ın kurucularından olan Steve Jobs, kimsenin telefonunda bir kalem istemeyeceğini söylemişti. Jobs’a göre kalem sadece işleri daha karmaşık hale getiriyor ve kimse böyle bir şey istemez. Ancak yıllar içinde bunun pek de gerçekçi olmadığı ortaya çıktı. Pek çok kişi Samsung Note serisi ile telefonlarda kalem desteğine alıştı ve diğer modellerde de bunu beklemeye başladı.  

Haberin Devamı

Yine iPhone’larda masaüstü modu bulunmuyor ve telefonu sadece ‘telefon’ olarak kullanabiliyorsunuz. Bunun yanında Huawei’in amiral gemisi bazı modellerinde ve Xiaomi’nin kendi arayüzüne sahip bazı Android telefonlarda masaüstü modu seçenek olarak sunuluyor.