Teknoloji iPhone 14 Pro modelinde ‘çentiksiz tasarım’ benimsenecek!

iPhone 14 Pro modelinde ‘çentiksiz tasarım’ benimsenecek!

21.09.2021 - 17:30 | Son Güncellenme:

Apple iPhone 13 serisini tanıttı ancak ardında tartışmaları da tetikledi. iPhone 13’ü yetersiz bulanlar gözlerini iPhone 14 serisine dikti. Gelecek yeni iPhone hakkında Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun raporu ortaya çıktı. Bu kapsamda yeni iPhone 14 kesinlikle ‘radikal’ olacak.

iPhone 14 Pro modelinde ‘çentiksiz tasarım’ benimsenecek

iPhone 13’te küçük de olsa değişiklikler bulunuyor. Yine de yetersiz bulunan bu yenilikler, telefonun satışları başlamamışken, iPhone 14’ün konuşulmasına neden oldu. Deneyimli analist Kuo’ya göre Apple bir sonraki iPhone modelinde çentiği tamamen kaldıracak ve ön kamerayı bir ekran deliği şeklinde tasarlayacak.

Haberin Devamı

iPhone 14 Pro modelinde ‘çentiksiz tasarım’ benimsenecek

Şirketin artık kamerasında bir yükseltme yapacağına odaklanan Kuo’ya göre iPhone 14 Pro modelinde 48 Megapiksel ana kamera bulunacak. Gelecek iPhone modelinin 2022 yılının son aylarında tanıtılması bekleniyor ancak bu telefon serisinde ekrana gömülü bir parmak izi okuyucusu yer almayacak. Aksine 2023 yılındaki iPhone’da bu özelliğin bulunması bekleniyor.

Apple aynı zamanda 2022 yılındaki telefon ailesinde ‘mini’ modeline veda etmeyi planlıyor. Yine söylenene göre 5G destekli bir iPhone SE modeli de 2022 yılının ilk çeyreğinde karşımıza çıkacak.