Teknoloji iPhone 7 AMOLED Ekranı Samsung Üretecek

iPhone 7 AMOLED Ekranı Samsung Üretecek

18.05.2016 - 14:36 | Son Güncellenme:

iPhone 7’nin tanıtılmasına aylar var ama telefonla ilgili sızdırılan yeni bilgilere göre iPhone 7 AMOLED ekranı Samsung üretimi olacak!

iPhone 7 AMOLED Ekranı Samsung Üretecek

Apple, Samsung‘u gerçek bir rakip olarak görmeye ilk nesil Galaxy S ve ilk nesil Galaxy Tab 10.1 ile görmeye başladı. Galaxy S2‘nin başarısı ve iPhone 4S‘ten daha fazla bahsedilmesi Samsung‘un global pazarda büyük bir oyuncu olacağının garantisiydi. O dönemde başlayan “patent savaşları” uzun yıllar sürecek bir kör dövüşünün başlangıcıydı. Bu savaş sonrasında her iki firmada birbirlerine tazminat ödemeye mahkum bırakıldı ve ne şiş yandı ne kebap! Bugün ise gelen bilgilere göre iPhone 7 AMOLED Ekranı Samsung üretimi olacak!

Haberin Devamı

Samsung, AMOLED ekran üretimi noktasında tek oyuncu değil ama en hacimli üretici konumundaki tek fabrika. Apple‘da yoğun iPhone 7 talebinin ancak Samsung ile aşılabileceğini anlamış durumda. Sızdırılan bilgilere göre Apple, ekran üretiminin %60‘nı Samsung‘a yaptırtacak. %30‘luk kısmı iPad panel üreticisi LG‘ye kalan %10‘luk kısmın ise JDI tarafından yapılacağı söyleniyor.

Apple tüm üretimi Samsung‘a yaptırmak istese de rakibinin eline böyle bir koz vermek istemeyecektir diye düşünüyoruz. Zaten en doğrusu da bu. Tek bir üreticinin elinde bakıldığında geçmiş dönemde yaşanan stok sorunlarını hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. iPhone 7‘de bu sorunları yaşamak istemeyen Apple‘ın oldukça agresif bir duruş sergilediğine şahit oluyoruz.

Haberin Devamı

İşin en tuhaf tarafı ise şu; Hem Samsung hem de LG, satılan her iPhone 7‘den kar elde edecek. Bu işin en traji komik tarafı da bu değil mi?