Apple iPhone kullanıcıları dikkat! Sahte açılır pencerelerle kimlik bilgilerinizi ele geçirebilirler

iPhone kullanıcıları dikkat! Sahte açılır pencerelerle kimlik bilgilerinizi ele geçirebilirler

13.10.2017 - 14:38 | Son Güncellenme:

iPhone kullanıcıları, Apple kimliğinizi vermenize izin veren yeni bir phishing aldatmaca türü konusunda uyarıldı. Uzmanlar sahte giriş pop-up'larını basmak için kötü amaçlı uygulamaların kolayca kullanılabileceği konusunda uyarıyor. Parolalarını giren kullanıcıların kredi kartı bilgilerinin çalınması mümkün olabilir. Pop-up'lara asla şifrenizi girmeyin bunun yerine iPhone'un ayarlar menüsüne gidin ve orada şifrenizi girin.

iPhone kullanıcıları dikkat Sahte açılır pencerelerle kimlik bilgilerinizi ele geçirebilirler

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iPhone kullanıcıları, Apple kimliğinizi vermenize izin veren yeni bir phishing aldatmaca türü konusunda uyarıldı. Kötü niyetli iOS uygulamaları, Apple tarafından kullanılanların tersine sahte giriş pop-up'larını (açılır pencere) kolayca oluşturabilir.

Giriş kutuları genellikle bir uygulamayı yüklemeye veya güncelleştirmeye çalıştığınızda görünüyor ve devam etmeden önce Apple Kimliğinizi girmenizi istiyor. Şifrenizi sahte kutulardan birine girerseniz, saldırgan şifrenizi çalabilir ve kredi kartı bilgilerinize erişmek için kullanabilir.

iPhone kullanıcıları dikkat Sahte açılır pencerelerle kimlik bilgilerinizi ele geçirebilirler

Avusturya'nın Viyana kentinde bulunan Mobil uygulama geliştiricisi Felix Krause, kendi blogunda bir kullanıcının kimliğini almak için Apple'ın 'iTunes Store'da Oturumu Aç' komutunu kopyalamanın ne kadar kolay olduğunu gösteren bir kanıt paylaştı.

Haberin Devamı

Krause, kötü amaçlı geliştiricilerin, Apple'ın pop-up'ları ile basit bir kod kullanarak neredeyse aynı görünen uyarıları kendi uygulamaları içinde açabileceğini söyledi. Krausei "Kullanıcılar, iOS bunu yapmaya çağırdığında yalnızca Apple Kimliğini girmeleri için eğitilirler. Bununla birlikte, bu açılır pencereler sadece kilit ekranında ve ana ekranda değil, aynı zamanda rastgele uygulamalar içinde, örneğin iCloud, GameCenter veya uygulama içi alışveriş programlarına erişmek istediklerinde gösteriliyor. Bu, herhangi bir uygulama tarafından kolaylıkla suistimal edilebilir." dedi.

Nasıl korunabilirsiniz?

Apple kimliği şifrenize erişen bilgisayar korsanları, sahte alışverişler yapabilir ve ödeme bilgilerinizi çalabilir.

Apple Kimliği şifrenizi çevrim içi bankacılık hizmetiniz gibi başka bir yerde kullanırsanız, siber suçlular hesaplarınızı çalmak için kullanabilirler.

Bir Apple açılır penceresine şifre girmeden önce sahte pop-up aldatmacasından kendinizi koruyabilirsiniz. Krause, iPhone'un ayarlar menüsüne girip Apple'ın gerçek bir isteği olduğunu oradan doğrulamanız gerektiğini söyledi.

Bir pop-up gösterildiğinde ev düğmesini de tıklayabilirsiniz. Krause, bunun kimlik avı amaçlı bir aldatmaca olsaydı uygulamanın kapanacağını ancak meşru bir Apple kimliği talebi olması durumunda pop-up kalacağını söyledi.

Haberin Devamı

Ek bir güvenlik katmanı için Apple hesabınızda daima iki faktörlü kimlik doğrulamasının etkinleştirilmesi gerekir.