Teknoloji iPhone ve iPad kullanıcılarına büyük müjde!

iPhone ve iPad kullanıcılarına büyük müjde!

09.04.2015 - 17:13 | Son Güncellenme:

Apple'ın milyonlarca kişi tarafından kullanılan ürünlerine gerçek anlamda "doping" etkisi sağlıyor...

iPhone ve iPad kullanıcılarına büyük müjde

Erinç Eröz - milliyet.com.tr

Eğer siz de iPad ve iPhone'nunuza dosya atmaktan nefret eder hale geldiyseniz, SanDisk'in piyasaya sunduğu bu ürün ilaç gibi gelecek.
Apple ürünleri ile birlikte kullanılması neredeyse zorunlu olan ancak pek de sevilmeyen iTunes ihtiyacını ortadan kaldıran iXpand flash sürücü, adeta hayallerin gerçek olması gibi.
Türkiye'de ilk kez test etme şansına sahip olduğumuz iXpand Flash Sürücü, temelde 16 GB kapasiteye sahip bir taşınabilir bellek.

iTunes'a gerek yok!
Ancak onu bu kadar özel yapan şey, cihazın normal bir USB girişinin yanı sıra, bir de iPhone/iPad'lar için bağlantı içermesi.
Bu mucizevi cihazı bilgisayarınıza bağlayıp, filmlerinizi, e-kitaplarınızı kopyalayıp, daha sonra bu dosyaları aktarmak istediğiniz iPhone ya da iPad'e takarak, normalde iTunes üzerinden dakikalarca süren bu işlemi, çok daha kısa sürede ve sorunsuzca halledebiliyorsunuz.
Mobil cihazınıza AppStore'dan ücretsiz yükleyebildiğiniz iXpand Sync uygulaması, yukarıda anlattığımız veri transferinin yanı sıra fotoğraf ve videolarınızın otomatik senkronizasyonunu yapıyor, yedeklenmesini sağlıyor.
iXpand Flash sürücü, AVI, MKV ve WMV6 gibi birçok formatı da destekliyor olmasıyla, video ve müziklerinizi de doğrudan sürücü üzerinden, cihaza kopyalamaya gerek kalmadan oynatılmasına olanak sağlıyor.
Böylece, sadece bu flash sürücüyü satın alarak, mobil cihazınızın kapasitesini ikiye katlayabilirsiniz.

Boyutunu sorun etmeyin!
Yaptığımız testlerde, cihazın farklı dosya türlerinde hiç sorun çıkarmadığını, denediğimiz neredeyse tüm dosyaları, iPad ve iPhone'daki uygun programlarla çalıştırıp, iTunes ihtiyacını gerçekten sıfıra indirdiğini gördük.
iXpand Flash sürücünün rahatsız edici tek yanıysa, cüssesinin biraz büyük olması sebebiyle, yanyana iki USB girişiniz varsa, bunların ikisini birden kapatması.
Ancak sağladığı kolaylık ve hızlı kullanımı, bu kusurunu kolayca unutturmakta.
İki yıllık garanti belgesiyle birlikte gelen ve iOS 8 veya iOS 7 ile çalışan iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 3, iPad mini 2, iPad mini, iPod touch (5. nesil) cihazlar ile uyumlu olan iXpand Flash Sürücü, 16GB, 32GB, 64GB ve 128GB kapasitelerindeki seçenekleriyle, 59.99 ile 149.99 dolar seviyelerinde satışa çıktı. 128GB kapasiteye sahip sürücü, şu anda www.SanDisk.com üzerinden satın alınabiliyor. Testimize konu olan 16GB boyutundaki iXpand sürücünün Türkiye satış fiyatı 249 TL olarak açıklandı.