Teknoloji İşinize 'zeka’ katın

İşinize 'zeka’ katın

12.02.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bilgi ile yönetilmeyi vizyon edinen bütün kuruluşlar için BThaber Platform, 20 Şubat günü iş zekasını sorgulayacak. Konuk konuşmacı SAS Bankacılık Zekası çözümleri Yöneticisi Adrian Jones.

İşinize zeka’ katın

Şirketler ve kurumlar için verinin hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde arttığı günümüzde eldeki verilerden doğru biçimde yararlanılması büyük önem taşıyor. Bilgiye dönüştürülebildiği oranda önemi artan bu verilerin değişim noktasında iş zekası çözümleri yer alıyor.

Artık her şirket artan rekabet ortamında öne çıkmak için elindeki veriyi işlemek ve gerektiğinde doğru zamanda, doğru yerde ve doğru bilgiye erişmenin yolunu arıyor. Her geçen gün verileri anlamlı raporlara dönüştüren iş zekası uygulamaları, kurumlarda sadece üst yönetimin kullandığı bir yapı olmaktan çıkıyor, daha geniş bir çalışan kitlesinin katılımının olduğu süreçler haline geliyor. 

BThaber Platform, bu yılki ilk etkinliğinde iş zekası konusunu teknoloji sağlayıcılar, kullanıcılar, çözüm ortakları, bağımsız danışmanlar ile A’dan Z’ye tartışmaya açıyor. Başarı öyküsü ile katılan kurumlar akıllı iş modelleri ile nasıl çalıştıklarını aktarıyor.

BThaber Platform İş dünyasının gereksinimlerine yanıt verecek olan İş Zekası çözümlerini tüm yönleriyle önce yayın, sonra etkinlik olarak ele alıyor. Platform’da yer alan kurumlar çözümlerini önce BThaber Gazetesi’ndeki dosyada okutuyor, sonra etkinlikte dinleyiciler ile tartışıyorlar.

Yılın ilk BThaber Platformu olan İş Zekası’nın Dosyası 11 Şubat 2008, etkinliği 20 Şubat 2008’de gerçekleşiyor. 

BThaber Platform İş Zekası etkinliğinde İçerik Ortağı Deloitte desteğiyle, Pazar’dan Yansımalar bölümünde 'İş Hedeflerine Ulaşmada İş Zekası’nın Rolü’ başlığında Devak Technoloji Kıdemli Müdürü Turgut Özada pazar verilerini paylaşacak. Etkinlik sponsoru SAS’ın katkılarıyla Konuk konuşmacı olarak yurt dışından katılan SAS Bankacılık Zekası Çözümleri Yöneticisi Adrian Jones ise 'İş Zekası ile İleriye Bakmak’ başlıklı sunumunu yapacak. Kapanış Konuşması ise Peppers & Rogers Proje Yöneticisi Güçlü Çaştaban tarafından 'CRM ve Müşteri Analitiği’ başlığında gerçekleştirilecektir.

BThaber’in evsahipliğinde gerçekleşecek olan BThaber Platform etkinliği, BThaber Konuşturuyor, Pazar Tartışıyor, Pazar Araştırma Verileri, Başarı Öyküleri ve Tanıtım Alanları ile interaktif bir ortam oluşturuyor.

Etkinlik sponsoru SAS; platform sponsorları DSS Technology, Ereteam; destekleyenler Birim, Verimsoft/Nebim ve Deloitte içerik ortaklığındaki etkinlikte konuşulacak konular :


  * Doğru veriyi toplama
  * Verileri tek merkezde toplama
  * Veriye erişim
  * İş süreçlerinin entegrasyonu
  * Veri madencililiği-veri analizi
  * Veri kalitesi
  * Karar almayı kolaylaştıran raporlama özellikleri
  * İş zekasında web uygulamaları/analiz
  * Mobil ortamda iş zekası çözümleri
  * Bilgiyi hayata Geçirme
  * Kurum performansı-kurumsal zeka

20 Şubat 2008 Çarşamba günü İTÜ Maslak Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılacak etkinliğe katılmak için www.bthaber.com.tr/platform adresine kayıt yaptırmak gerekiyor.

Kısacası BThaber Platform fırsatlar sağlıyor. Dosyada haber, etkinlikte bilgi paylaşımları, soru-cevaplar, tanıtım köşelerinde birebir görüşmeler, öğle yemeğinde sohbetler için bu etkinliği ajandanıza alın.

Zaman değerli, değişim hızlı...


PROGRAM

08:30   Kayıt

10:00 – 10:10 Açılış 
Güldane Taşdemir – İnterpromedya, Genel Müdürü

10:10 – 10:30 Pazar’dan yansımalar 
'İş Hedeflerine Ulaşmada İş Zekası’nın Rolü’
Turgut Özada - DEVAK Teknoloji* (Deloitte Eğitim Vakfı), Kıdemli Müdürü

10:30 -  10:50 Konuk Konuşmacı 
'İş Zekası ile İleriye Bakmak’
Adrian Jones – SAS, Bankacılık Zekâsı Çözümleri Yöneticisi

10:50 – 11:05  Kahve Molası

11:05 – 12:20 'BThaber Konuşturuyor, Pazar Tartışıyor’  
Moderatör:
Nuray Şuman – İnterpromedya, İçerik Merkezi Müdürü
Konuşmacılar:
Nuray Akmeriç – SAS Türkiye, Ülke Müdürü
Muzaffer Yöntem – DSS Technology, Satış ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür     Yardımcısı
Murat Bozacıoğlu – Ereteam, İş Zekasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı
Ertan Erışık – Veriambarı ve Karar Destek Sistemleri Danışmanı
Okan Karaduman – Avea, İş Zekası ve Kurumsal Sistemler Müdürü

12:20 – 12:40 Başarı Öyküsü  
'Bitti mi, yeni mi başlıyor ? İş Zekası 2.0’ 
Muzaffer Yöntem – DSS Technology, Satış ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

12:40 – 14:00 Öğle Yemeği

14:00 – 14:20 Başarı Öyküsü 
  'CRM Finish’i Olmayan Yarış’
  Deniz Devrim Cengiz – TEB, Şube Dışı Bankacılık Yöneticisi
 
14:20 – 14:40 Başarı Öyküsü  
'Birim Yeni Nesil Kurumsal İş Zekası Uygulamaları’ 
Mehmet Torcu - Aydın Devlet Hastanesi Bilgi İşlemden Sorumlu Başhekim Yardımcısı
Murat Teksöz – Birim Bilgi Teknolojileri, Veritabanı ve İş Zekası Yöneticisi

14:40 – 14:55 Kahve Molası


14:55 – 15:15  Başarı Öyküsü   
'Hızınız Geleceğinizi Belirleyecek; Artık Kararlarınızı Daha Hızlı Alacaksınız’
Erhan Yiğit – Elit Oyuncak, Genel Müdürü
Serhat Duras – Verimsoft, Genel Müdürü

15:15 – 15:35 Başarı Öyküsü  
'Performans Yönetiminde Başarıya Ulaşmak İçin İnovasyon’ 
Murat Bozacıoğlu – Ereteam, İş Zekasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

15:35 – 16:00 Kapanış Konuşması
'CRM ve Müşteri Analitiği’
Güçlü Çaştaban – Peppers & Rogers, Proje Yöneticisi
 
Adrian Jones, SAS Bankacılık Zekâsı Çözümleri Yöneticisi
Temmuz 2006'dan bu yana SAS bünyesinde Bankacılık Zekâsı Çözümleri'nin gelişmesi konusunda çalışmakta olan Adrian Jones, 2007 Ocak ayından itibaren görevini SAS Bankacılık Zekâsı Çözümleri Yöneticisi olarak sürdürmektedir ve özellikle EIP (güvenlik, metadata, vb.) ile Model Yönetimi altyapıları konusunda çalışmaktadır. 17 yıl boyunca Barclays Group'da farklı görevler üstlenen Jones, son olarak Bilgi İşlem Sistemleri Başkanı olarak görev almıştır.

Turgut Özada, DEVAK Teknoloji Kıdemli Müdürü
Profesyonel iş hayatına 1993 yılında Koç-Unisys Bilgisayar Sistemleri A.Ş.’de yazılım geliştirme danışmanı olarak başlayan Turgut Özada, 2007 yılına kadar Microsoft’un Kurumsal Hizmetler grubunda yöneticilik yaptı. Türkiye’nin ilk internet portal ve hosting sitelerinin analiz, tasarım ve geliştirme faaliyetleri, Türkiye ve Ortadoğu Bölgesinde kağıtsız ofis, iş akışı, portal, arama motoru ve internet reklam satış ve yönetimi projeleri, bilgi çalışanlarına yönelik kurumsal iş akışı, iş birlikteliği, veri ambarı ve raporlama projeleri, üretim ve perakende sektöründe çeşitli sistem entegrasyonları ve sektörel mobil çözümler çalışma ve faaliyetleri bulunmaktadır.

 


Güçlü Çaştaban – Peppers & Rogers, Proje Yöneticisi
Güçlü Çaştaban Nisan 2007’den beri Peppers & Rogers Group yönetim danışmanlığı firmasında proje yöneticisi olarak çalışmaktadır. CRM yol haritası, müşteri erimesi ve pazarlama programları alanında çeşitli projeler yöneten Çaştaban’ın bundan önce 11 yıllık bankacılık deneyimi bulunuyor. Bu sektörde HSBC Bank ve Yapı Kredi Bankası’nda müşteri analitiği ve araştırma birimlerinin yöneticiliğini yaptı. Bu bankalarda müşteri segmentasyonu, kampanya yönetimi ve kredi analitiği alanlarında çalıştı; veri ambarı ve veri madenciliği uygulamalarını gerçekleştirdi.