Teknoloji Kilisede Pokemon Go oynayan YouTuber için karar verildi

Kilisede Pokemon Go oynayan YouTuber için karar verildi

11.05.2017 - 14:49 | Son Güncellenme:

Kilisede çektiği Pokemon Go videosuyla dini değerler ile dalga geçtiği gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen YouTuber üç buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kilisede Pokemon Go oynayan YouTuber için karar verildi

Geçtiğimiz yıl, Yekaterinburg'da bulunan Bütün Azizlerin Kilisesi'nde (Church of All Saints) bir video çeken 22 yaşındaki Ruslan Sokolovsky, "Nadir İsa Pokemon'u" diyerek Hz. İsa ile ilgili şakalar yaparak videoda onunla dalga geçmişti. Videoda Rusya'nın Ortodoks Kilisesi'ne olan tavrını da eleştiren genç, bunların ardından videoyu yayınlayınca kilise tarafından dava edilip gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

Davayı protesto eden ve kendisinin çok ileriye giden açıklamalar yapmadığını söyleyenv genç, bugün hakim karşısına çıktı. Yekaterinburg'daki bir mahkeme, Ruslan Sokolovsky'yi dini duyguları incitmek ve nefreti kışkırtmaktan suçlu buldu. 22 yaşındaki Sokolovsky, duruşmada suçsuz olduğunu söyledi. Sokolovsky bugün görülen duruşmada, evinde yapılan aramada içine kamera yerleştirilmiş tükenmez kalem bulunması nedeniyle "yasa dışı özel teknik ekipman kaçakçılığı"ndan da suçlu bulundu.

Sokolovsky'nin, Rusya İmparatorluğu'nun son imparatoru 2. Nikolay ve ailesi anısına inşa edilen kilisede çektiği videoyu, sosyal medyaya yüklemesinin ardından kısa sürede pek çok kişi izlemişti. Videonun, kilisede bu tür oyunlar oynamanın yasal sonuçları olacağına ilişkin uyarılara cevap olarak yayımlandığı belirtiliyor. Videoda Sokolovsky kiliseye girmeden önce, tutuklanma riskini "tamamen saçmalık" olarak nitelendiriyor: "Kilisede akıllı telefonunla etrafta yürüyorsan kim rencide olabilir ki?"