Teknoloji Mercedes’ten Tesla Model X’e Rakip

Mercedes’ten Tesla Model X’e Rakip

09.06.2016 - 13:54 | Son Güncellenme:

Şu sıralar otomobil dünyasında fırtınalar estiren Tesla Model X, yakın bir zamanda Mercedes’ten dişli bir rakip model görebilir…

Mercedes’ten Tesla Model X’e Rakip

Elektrikli otomobil deyince akla ilk gelen üreticilerden Tesla, şimdilerde otomobil dünyasında adeta fırtına estirmekte. Geliştirdiği ve satışa sunduğu her bir modeli ile başarıyı kucaklayan ve rekor sayıda satış elde eden firma, bu alanda neredeyse rakipsiz olarak görülüyor. Zira uzun menzilli elektrikli araçlar üreten şirkete kafa tutabilecek tarzda model üreten bir firma yok. Diğer şirketler her ne kadar bu konuda araç üretseler de Tesla kadar alana hakim değiller ve belirli bir noktaya odaklanmış değiller. Nitekim bu sayede de daha fazla dikkat çeken Tesla, yakın bir zamanda büyük bir rakibe kavuşabilir. Zira açıklanan bilgilere göre Alman otomobil devi Mercedes, yeni geliştirmekte olduğu elektrikli SUV modeli ile Tesla’nın Model X’ine adeta kafa tutmaya hazırlanıyor. Bu konuda epey güçlü bir otomobilin yolda olduğu belirtildi.

Haberin Devamı
Hazırlıklar Hala Daha Devam Ediyor

Açıklanan bilgilere göre Mercedes, şu anda yeni elektrikli SUV otomobili için hazırlıklara devam ediyor. Üst düzey teknoloji kullanmak isteyen ve bu nedenden ötürü ince eleyip sık dokuyan üretici, özellikle hazırlıklarını 2019 yılına odaklamış durumda. Bunun nedeni ise şirketin 2019 yılında üretime başlamak istemesi. Bundan daha önce herhangi bir üretim gerçekleştirmek istemeyen firma, en iyi şekilde otomobili geliştirip sağlam adımlar ile hareket etmek istiyor diyebiliriz.

Sınırlı Sayıda Üretilebilir

Bir başka iddialar, bahsi geçen geçen otomobilin sınırlı sayıda üretileceğini söylüyor. Elbette firma cephesinden gelen resmi bir açıklama olmadığından ötürü kesin bir yargıya varmak şu noktada pek mümkün değil. Bu arada modelin tek şarj ile epey uzun bir yol alabileceği de konuşulanlar arasında.