Teknoloji Microsoft, Sanal Gerçeklik Gözlüğü Hazırlamıyor

Microsoft, Sanal Gerçeklik Gözlüğü Hazırlamıyor

16.06.2016 - 15:19 | Son Güncellenme:

Şu sıralar pek çok firmanın geliştirmekte olduğu sanal gerçeklik gözlüğü, anlaşılan Microsoft’un yeterince dikkatini çekmiyor…

Microsoft, Sanal Gerçeklik Gözlüğü Hazırlamıyor

Oyun dünyasının en önemli üreticilerinden biri olan Microsoft, gelen bilgilere bakacak olursak sanal gerçeklik sektörü ile pek fazla ilgilenmiyor. Aslına firmanın bu alanda çalışma içerisinde olduğu zaten bilinen bir gerçek. Ancak söz konusu açıklamalar, firmanın daha çok oyun cephesini ilgilendirmekte. Özellikle Xbox One ve Xbox 360 gibi cihazlar ile beraber oyun dünyasında büyük bir yer kaplayan ve bunun ardından geliştirmekte olduğu oyunları beraber dikkatleri üzerine çeken firma, herhangi bir şekilde sanal gerçeklik gözlüğü geliştirmediğini ilk ağızdan açıklamış bulunuyor. Konuyla ilgili konuşan Xbox patronu Phil Spencer, bu alanda merak edilen en önemli soruları yanıtsız bırakmadı.

Haberin Devamı
Öncelik Yeni Xbox Cihazında

Wired sitesine röportaj veren Xbox patronu Phil Spencer, resmi bir 1. parti sanal gerçeklik gözlüğü üzerinde çalışmadıklarını açıkladı. Bunun yerine önceliklerinin yeni oyun konsolu olduğunu belirten Spencer, özellikle Xbox Scorpio üzerine yoğunlaştıklarını ve bunun için çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Gelecek yılın sonlarına doğru satışa sunulması beklenen cihaz için çalışmalar son sürat devam ediyor.

Diğer Gözlükler Desteklenecek

Şu anda Oculus Rift ve HTC Vive gibi nice sanal gerçeklik gözlüğü geliştiriliyor. Bunun adına çalışabileceklerini söyleyen Spencer, Scorpio’nun bu gözlükler ile beraber oyun oynanmasını mümkün kılabileceğini belirtti. Tabi net bir detay henüz paylaşılmış değil.

Yazarlar