Teknoloji Microsoft, Windows 10 hataları için 250 bin dolar ödeyecek

Microsoft, Windows 10 hataları için 250 bin dolar ödeyecek

28.07.2017 - 10:13 | Son Güncellenme:

Microsoft, Windows 10'daki hataları düzeltmek için Windows Bounty Programı'nı genişletiyor. Microsoft, hata bulan kullanıcılara  250 bin dolara kadar olan ödüller vereceğini açıkladı.

Microsoft, Windows 10 hataları için 250 bin dolar ödeyecek

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Microsoft, kullanıcılardan güvenlik, donanım ve yazılım alanlarında hataları bulmasını istediği programını daha da genişletiyor. Windows 8.1'in güvenlik hataları için 100 bin dolar üzerinde ödeyen Microsoft, Windows 10 ve Windows Server'daki Hyper-V hataları için 500 ile 250 bin dolar arasında ödül verecek. Microsoft Edge veya Windows 10 önizleme yapılarındaki güvenlik hatalara ise 15 bin dolara kadar ödül verilecek.

Bir blog yazısında Microsoft sözcüsü, "Güvenlik her zaman değişiyor ve zamanla farklı noktalarda farklı güvenlik açıkları önceliğimiz oluyor. Microsoft, hatalarımızı söyleyenlere ödül vermenin değerine inanmaktadır ve güvenlik kabiliyetimizi artırmak için işe yaradığını düşünüyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Yeni Windows Bounty Programı bugün başladı ve süresiz olarak devam edecek. Windows'u ve çeşitli bireysel özellikleri etkileyen kritik veya önemli hataları bildirenler ödül kazanacak.

Facebook, Google, Apple, Uber ve diğer çeşitli teknoloji şirketlerinin tümü hataları bildirenlere ödül veriyor ve araştırmacıları güvenlik açıklarını bildirmeye teşvik ederek, olası siber saldırıları önlemeyi hedefliyor.