Teknoloji Microsoft, Windows Phone 8.1 için desteğini sonlandırdı

Microsoft, Windows Phone 8.1 için desteğini sonlandırdı

12.07.2017 - 15:59 | Son Güncellenme:

Microsoft, cihazlarının neredeyse yüzde 80’inde bulunan Windows Phone 8.1 desteğini sonlandırdığını açıkladı. Bundan sonra yazılımlarda güncelleme olmayacak ve güvenlik kontrolleri gerçekleşmeyecek.

Microsoft, Windows Phone 8.1 için desteğini sonlandırdı

Microsoft, Windows Phone 8.1 için tüm desteğini kesti. Elinizdeki Windows Phone'lar kullanılmaz hale gelmeyecek ama artık güncelleme desteği alamayacaksınız. Windows Phone ile çalışan telefonların yüzde 80'inin Windows Phone 7, Windows Phone 8 veya Windows Phone 8.1 çalıştığı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Windows Phone 8.1, Microsoft'un Windows Phone 8 işletim sisteminin büyük bir güncellemesiydi ve şirketin Cortana dijital asistanını da içeriyordu. Microsoft, bu işletim sistemiyle iOS ve Android ile rekabet etmeyi amaçlıyordu ama başarılı olamadı. Şu anda piyasadaki akıllı telefonların yüzde 99,6'sı Android ve iOS ile çalışıyor.

Microsoft'un bir sayfayı kapatsa da Windows 10 Mobile'ı geliştirmeye devam edeceği söyleniyor. Diğer söylentilere göre ise Microsoft, Windows 10'a olan desteğini 2018'e kadar kağıt üzerinde sürdürebilir.