Teknoloji Microsoft yeni bir kamera sisteminin patentini aldı

Microsoft yeni bir kamera sisteminin patentini aldı

07.06.2021 - 11:25 | Son Güncellenme:

Microsoft daha çok yazılım tarafında adını duyduğumuz bir teknoloji devi. Akıllı telefon tarafında ise çok da aktif değil. Yine de Bill Gates'in kurucusu olduğu Microsoft, akıllı telefon için hamleler yapıyor.

Microsoft yeni bir kamera sisteminin patentini aldı

Akıllı telefon tarafında artık pek çok aktör var. Dünyaca ünlü markalar, gerek uygun fiyatlı gerekse yüksek fiyatlı ve premium olan cihazlara imza atıyor. Microsoft Surface Duo ile katlanabilir cihazlara dahil olmuştu. Buna ek olarak şirketin dört renkli logosundan ilham alan ilginç bir kamera sisteminin patentini aldığı ortaya çıktı. 

Haberin Devamı

KAMERA PATENTİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Microsoft'un almış olduğu bu patent akıllı telefon, tablet veya bir dizüstü bilgisayarda kullanılabilir. Kare şeklinde tasarlanmış dörtlü kamera dizisi, ekranın altına veya bir cihazın arkasına yerleştirilebilir. Bu yeni patentte ise her kamera, Microsoft logosuna karşılık gelen belirli bir renk için optimize edildi. 

LetsGoDigital tarafından tespit edilen yeni patent girişiminde şirket, kendi logosundan esinleniyor ve kamera sistemi geliştiriyor. Ekran altı kamera sistemi olarak da belirtilen bu kamera kurulumu, kırmızı, yeşil, mavi ve sarı kameraların yer alacağı anlamına geliyor. 

Peki, bu Microsoft logolu kameranın amacı nedir? Akıllı telefonlarda çılgınca fotoğraflar çekmek amacıyla pek çok kamera lensi ekleniyor. Bu uğurda söz konusu yeni kamera sisteminin amacı da 'fotoğrafçılık açısından yeni bir yaklaşım' sunmak amacını güdüyor. Mevzu bahis olan kameranın dezavantajları da bulunuyor. Bunlardan biri elbette yeterince kaliteli olup olamayacağı. Şu an için elimizde çok fazla bir detay bulunmuyor ancak yine de bu patent oldukça ilginç görünüyor.