Teknoloji Netflix, Ultra abonelik paketini Türkiye'de test etmeye başladı

Netflix, Ultra abonelik paketini Türkiye'de test etmeye başladı

04.07.2018 - 10:29 | Son Güncellenme:

Netflix'in 4K çözünürlüğünde HDR teknolojisini ve yüksek ses kalitesini destekleyen yeni Ultra abonelik modeli Türkiye'de test etmeye başladı. Peki Ultra paketiyle Netflix abonelerine sunulan ek özellik neler olacak?

Netflix, Ultra abonelik paketini Türkiyede test etmeye başladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Netflix üç abonelik planına sahipti: Temel, Standart ve Özel. Temel, kullanıcıların Netflix'i bir seferde tek bir ekranda izlemelerini sağlıyor; Standart iki ekran üzerinde görüntülenmesine izin veriyor; Özel ise dört ekrana kadar izin veriyor. Ekranlar TV, dizüstü bilgisayar, tablet veya akıllı telefon olabilir.

Netflix, Ultra abonelik paketini Türkiyede test etmeye başladı

Ultra abonelik modeliyle birlikte Netflix kullanıcıları UHD çözünürlükte Netflix içeriklerini HDR desteği ve yüksek ses kalitesiyle izleyebiliyor. HDR ve yüksek ses kalitesinden yararlanabilmek için kullanıcıların bu özellikleri destekleyen televizyon ya da akıllı cihaza ihtiyacı var.

Netflix sözcüsü Smita Saran bir e-postada şunları söylemişti: "Netflix'te sürekli olarak yeni şeyler test ediyoruz ve bu testler tipik olarak zaman bakımından değişiyor. Bu durumda, tüketicilerin Netflix'e nasıl değer verdiklerini daha iyi anlamak için biraz farklı fiyat noktaları ve özellikler test ediyoruz."

Haberin Devamı

Netflix Türkiye'den konuyla ilgili gelen açıklama şu şekilde: "Netflix’te düzenli olarak yeni özellik ve uygulamaları test etmeyi sürdürüyoruz ve genelde bu testlerin gerçekleştirilme süreleri değişkenlik gösteriyor. Şu anda farklı fiyat aralıklarını ve özellikleri test ederek, kullanıcıların Netflix’e nasıl değer biçtiklerini daha iyi anlamaya çalışıyoruz. Bu test herkese açık değil, ayrıca test içinde sunulan spesifik özellikleri daha sonra kullanıma açmama ihtimalimiz de mevcut."