Teknoloji Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi

Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi

19.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi

Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi

Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi

Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde, terör örgütü mensuplarınca 10 Kasım'da başlatılan açlık grevine müdahale için dün gece başlatılan çalışmalar sürdürülüyor.
Alınan bilgiye göre, cezaevinin bulunduğu Çardak Köyü yolunda, polis ve jandarma ekiplerince barikat oluşturularak, olağanüstü güvenlik önlemi alındı. Güvenlik güçleri, zorunlu olmadıkça, araçların bölgeden geçişine izin vermiyor.
Açlık grevi yapan tutuklu ve hükümlülere müdahale için jandarma ekiplerininin cezaevi avlusunda bekletildiği belirtilirken, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet ekipleri de cezaevi çevresinde özel bir güvenlik çemberi oluşturdu.
Bu arada, Nevşehir Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlanan 4 ambulans ile olası bir yangına karşı 3 itfaiye aracı cezaevinin girişinde bekletiliyor.
Nevşehir Devlet Hastanesi'nde de önemli bir hareketlilik gözleniyor. Sedyeler cezaevinden gelebilecek açlık grevindekiler için hazırlanırken, Acil Servis'teki yataklara da zorunlu olmadıkca hasta yatırılmıyor.
Öte yandan, cezaevinde bulunan Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Işık Keskin'in açlık grevindeki tutuklu ve hükümlülerle bir dizi görüşme yaptığı belirtilirken, Nevşehir Valisi Yusuf Erbay'ın da gelişmeler hakkında cezaevinde yetkililerden bilgi aldığı bildirildi.