Teknoloji Nokia, Dev Firmayı Bünyesine Katıyor! İşte HERE Maps…

Nokia, Dev Firmayı Bünyesine Katıyor! İşte HERE Maps…

16.04.2015 - 10:31 | Son Güncellenme:

Mobil departmanını Microsoft’a sattıktan sonra içine girdiği yeniden yapılanmadan bir türlü çıkamayan Nokia, bugün yeni açıklamalarda bulundu.

Nokia, Dev Firmayı Bünyesine Katıyor İşte HERE Maps…

Son olarak Nokia N1 ile yeniden mobil cihazlar işine giren Finli dev için, geçtiğimiz günlerde HERE Maps’i satacağı ve Alcatel-Lucent’i satın alacağı haberleri gelmişti. Peki işin aslı ne?

Haberin Devamı

Gönderilen bültene göre Nokia, Fransız Alcatel-Lucent’in satın alınması konusunda firmayla anlaşmaya vardı. 2016'nın ortalarına doğru kapanması beklenen satın alımın ardından Finli, Network konusunda Ericsson’la olan rekabetini iyice kızıştırmak istiyor. Alcatel-Lucent, firma olarak Nokia ismini alacak; ancak Ar-Ge departmanı, Alcatel’den kalan “BellLabs” ismini koruyacak.

Bu anlaşma için Nokia, toplamda 16.6 milyar dolar bedel ödeyecek. Firma, konuyla ilgili “Bu, nerede olurlarsa olsunlar, insanlar ve nesnelerin birbirine daha sorunsuz bağlanması konusunda Nokia’nın gelişimine katkı sağlayacak türden bir anlaşma. Nesnelerin interneti ve her geçen gün daha da buluta kayan dünyada, Nokia ve Alcatel işbirliği büyük önem arz ediyor. 5G, IP ve yazılım bazlı networking, bulut, analiz ve görüntüleme/sensor konusunda, çalışmalarımız hız kazanarak devam edecek.” açıklamalarında bulunmuş.
Nokia, HERE Maps konusuna da açıklık getiriyor. HERE’ın durumunun an itibariyle analiz edildiğini belirten şirket, bu analizin sonucunda haritalar departmanını elden çıkarabileceğini belirtiyor. Ancak HERE, Nokia’nın bir parçası olarak da devam edebilir. Bunu zaman gösterecek elbette.

Haberin Devamı