Teknoloji Haberleri Obama Doğayı Koruyacak

Obama Doğayı Koruyacak

02.12.2009 - 09:13 | Son Güncellenme:

Küresel ısınmanın etkisini iyice hissetmeye başladığımız bu günlerde Obama Hükümeti beklenmeyecek bir davranışta bulundu. Yıllardır Kyoto Protokolü'nü imzalamayı reddeden ülke, sonunda hatasını kabul etti.

Obama Doğayı Koruyacak

Karbon salınımı konusunda dünyaya en çok zarar veren ülkelerden biri olan Amerika, yıllardır bu durumu düzenlemek için hazırlanan anlaşmalara imza atmıyordu. Bush yönetimi, ülkeleri bu konuda sınırlayan ve çözüme davet eden anlaşmaların hepsini reddetmişti. Ancak Başkan Obama yaptığı açıklamalarla, inanılması güç bir adım attı. Obama Hükümeti Kyoto Protokolü'nü imzalayacak.

Haberin Devamı

Başkanın hedefi ise 2020 yılına kadar ülkesindeki karbon salınımı yüzde 17 düzeyinde azaltmak. Bunu başardıktan sonra ise Amerika 2050 yılında doğaya verdiği zararı yüzde 83 oranında azaltacak. BM İklim Görüşmeleri Yetkilisi Yvo de Boer bu gelişmenin kazandıkları büyük bir zafer olduğunu söyledi. Ancak bazı araştırmacılara göre, karbondioksit salınımı bu düzeyde azaltmak bile yeterli değil. Atmosfere salınan karbondioksit gazları küresel ısınmanın en büyük tetikleyicilerinden biri.

ABD'nin aldığı bu karar, fosil yakıt tüketimi, enerji üretimi ve teknolojik gelişmeleri de etkileyecek gibi görünüyor. Teknolojik ürünler ve karbondioksit salımıyla ilgili yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

:: Sizce Amerika'nın bu önlemi küresel ısınmanın önüne geçebilecek mi?

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yazarlar