Teknoloji Öğrenciler akıllı telefonlarını yemeğe tercih ediyor

Öğrenciler akıllı telefonlarını yemeğe tercih ediyor

03.12.2018 - 15:56 | Son Güncellenme:

Buffalo Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren araştırmacılar, öğrencilerin telefon yoksunluğu çekmektense yemek yoksunluğu çekmeyi tercih ettiklerini ortaya çıkardı. Tam 76 öğrenci, telefonlarını açlığa değişti.

Öğrenciler akıllı telefonlarını yemeğe tercih ediyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Buffalo Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, öğrencilerin akıllı telefon yoksunluğu yerine gıda yoksunluğunu tercih ettiklerini ortaya çıkardı. Başka bir deyişle, 18 ile 22 yaş arasındaki 76 öğrenci, telefonlarını yiyeceklerin yerine seçti.

Araştırmada, öğrenciler üç saat boyunca gıdadan ve iki saat boyunca telefonlarından mahrum edildi . Bundan sonra öğrenciler zaman veya yemek kazanmak için bilgisayar tabanlı bir dizi görev gerçekleştirdi.

Pediatri Anabilim Dalı'nda klinik psikoloji doktora öğrencisi olan Sara O'Donnell, “Sonuçlardan çok etkilendik” dedi.

"Öğrencilerin telefonlarına erişme konusunda motive olacağını biliyorduk, ancak yiyecek yoksunluğuna rağmen akıllı telefon takviyesinin her iki metodolojide de gıda takviyesini aştığına şaşırdık."

Haberin Devamı

Öğrencilere telefonlarını veya en sevdikleri atıştırmalıklardan 100 kalori teklif edildi. Öğrencilerin tamamı, 100 kalorilik atıştırmalıklar yerine akıllı telefonlarını geri istedi.