Teknoloji Parasının Büyük Bir Bölümünü Bağışlayan 9 Milyarder!

Parasının Büyük Bir Bölümünü Bağışlayan 9 Milyarder!

26.10.2015 - 11:47 | Son Güncellenme:

Bir çok milyarder parasının bir kısmını hayır vakıflarına ve yardım kuruluşlarına bağışlıyor. Fakat bazıları ise büyük bir kısmını. Berkshire Hataway CEOsu Warren Buffet ve Bill – Melinda Gates tarafından kurulan...

Parasının Büyük Bir Bölümünü Bağışlayan 9 Milyarder

Bir çok milyarder parasının bir kısmını hayır vakıflarına ve yardım kuruluşlarına bağışlıyor. Fakat bazıları ise büyük bir kısmını. Berkshire Hataway CEOsu Warren Buffet ve Bill – Melinda Gates tarafından kurulan Giving Pledge dünyadaki en zengin insanları servetlerinin yarısından daha fazlasını yaşarken veya vasiyetlerinde bağışlamaya davet ediyor. Haziran ayı itibariyle 137 ultra zengin girişimci ve aileleri bu harekete katıldı ve bazıları paralarının %99’unu bu kuruluşa bağışladı. İşte onlardan bazıları. Paul Allen 2 milyar dolar bağışladı. Beyin bilimi üzerinde araştırmalar yapan Allen Isntitute için harika bir miktar.

Haberin Devamı

Manoj Bhargava 5-Hour Energy’nin kurucusu ve CEOsu kişisel servetinin %90’ını bağışladı. Spanx’in kurucusu Sara Blakely her seferinde bir kadınla beraber dünyayı daha iyi bir yer yapmak adına Giving Pledge’e yardımda bulundu. Warren Buffet zaten yardımlarıyla ünlü birisi. Bill ve Melinda Gates ile Giving Pledge’in kurucusu olan Buffet kişisel servetinin %99’undan fazlasını bağışladı.

Bugüne kadar ise toplamda 21 milyar dolar bağışta bulundu. Patrice ve Precious Motsepe, Güney Afrika’da yardıma muhtaç insanlar için kişisel servetlerinin büyük bir çoğunluğunu bağışladı. Richard Branson vaktinin %80’ini Virgin Unite için harcıyor. Virgin Unite, Virgin Group’un yardım kolu. Bill ve Melinda Gates bu listenin şampiyonları olarak yer alıyor. Şu ana kadar bir çok yardım projesi ile gündeme gelen çift tam 27 milyar dolarlık bir bağış yaptılar. Azim Premji Hindistanlı bilişim danışmanlığı yapan Wipro şirketinin sahibi. Premji şimdiye kadar kişisel servetinin 8 milyar dolarını yardım kuruluşlarına bağışladı . Mark Zuckerberg Ebola’ya karşı yaptığı bağışlarla biliniyor. Zuckerberg ve eşi Priscilla, Giving Pledge vakfına 1.6 milyar dolar bağışlayarak kurumun ilk bağışçıları arasında yer alıyor.