Teknoloji Pdf Ne Demek? Pdf Dosyaları Nasıl Açılır Ve Nasıl Düzenlenir?

Pdf Ne Demek? Pdf Dosyaları Nasıl Açılır Ve Nasıl Düzenlenir?

03.03.2021 - 05:28 | Son Güncellenme:

Bilgisayar ortamın da hazırlanan ve belge biçimine sokulan türler PDF uzantılı türlerdir. Peki bu PDF uzantılı belgeler ne anlama gelmektedir? Neden bu tür belgelerin hazırlanmasına, indirilmesine ve taşınmasına ihtiyaç duymaktayız? Bu belgeler herkes tarafından kolayca hazırlanabilir mi? Bir program veya bir kuruluma ihtiyaç duyulmakta mıdır? Kullanımı için ne kadar ücret ödenmesi gerekir? İşte PDF uzantılı, bilgisayar ve mobil sayısal belgelerin kullanımı ve amaçları.

Pdf Ne Demek Pdf Dosyaları Nasıl Açılır Ve Nasıl Düzenlenir


PDF taşınabilir belge formatın da bulunan, bilgisayar ve mobil cihazlar da açılabilen, indirilebilen, yazdırılabilen belgeler olarak ifade edilmektedir. Sayısal ortamlar da kullanıma sunulan bu belgelerin kullanımı ve transferi ücretsiz olarak yapılmaktadır.

PDF Ne Demek?

İngilizce olan bu ifadenin açılımı "Portable Document Format"dır. Türkçe karşılığı ise taşınabilen belge biçimleri olarak ifade edilmektedir. PDF türü belgeler tüm platformlar arasında taşınabilen, aktarılabilen, yazdırılabilen sayısal bir dosya biçimi şeklinde ki belgelerdir.

Bu dosya türünün ücretsiz olması sebebiyle yoğun bir kullanımı vardır. Ancak PDF türü belgeler de düzenleme, değiştirme ya da içinden bir bölümü çıkartma gibi işlemler yapılamamaktadır. Mesela Microsoft Word üzerinden hazırlanan bir belge yazdırılabilir hale getirmek ve taşınmak amacıyla PDF uzantılı belgelere dönüştürülebilir.

PDF Dosyaları Nasıl Açılır ve Nasıl Düzenlenir?

Bu tür dosyaların açılması için platformların Acrobat ve Adobe ürünlerini desteklemesi gereken içeriklerin kurulu ya da seçili olması gerekmektedir. Böylece hiçbir işlem yapmak gerekmeden söz konusu dosyalar açılabilmektedir. Ancak bu tür belgeler de herhangi bir değişim yapılamamaktadır. Yazdırma ve okuma yapılabilmektedir. Bir yerden bir yere transferi kolaydır. Yazdırma biçimleri standart olarak ayarlanmıştır.

Çıktı almak için ilave düzenleme yapmaya gerek duyulmamaktadır. Önceleri sadece bilgisayarlar da desteklenen bu belge türleri artık mobil cihazlarda da açılabilmektedir. Kullanımı kolay, açık ve sadedir.