Teknoloji Plantronics BackBeat GO 600 inceleme: Basit tasarımın altında yüksek performans

Plantronics BackBeat GO 600 inceleme: Basit tasarımın altında yüksek performans

26.06.2018 - 12:49 | Son Güncellenme:

Plantronics’in bir kez şarjla 18 saat kablosuz kullanılabilen ve farklı EQ özelliklerine sahip kulaklık modeli BackBeat GO 600’ü inceledik. Kablosuz dedik ama piliniz bittiğinde yanında gelen kablo ve 3.5 jak girişiyle müziğinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Plantronics BackBeat GO 600 inceleme: Basit tasarımın altında yüksek performans

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

"Uygun fiyata iyi bir Bluetooth kulaklık önerir misiniz?" sorunun cevabı, BackBeat GO 600 olabilir. Plantronics, son dönemde uygun fiyatlı ve sağlam özellikler sunan kulaklıklarıyla epey ün kazandı. Tabii durum böyle olunca rakipleri gibi, Plantronics de birçok modelini farklılaştırarak kategorilere ayırdı ve biraz kafa karıştırıcı hale getirdi. Backbeat Go 3, Backbeat Sense, Backbeat Pro 2 ve en son model Backbeat Go 600 kulak üstü kablosuz kulaklıklar.

Farklı adı ve çok da lüks olmayan tasarımına rağmen GO 600, fiyat-performans noktasında iyi bir seçenek ve dengeli ses performansı sunuyor. Peki BackBeat GO 600’ün derinlerine dalarsak neler var hep birlikte görelim.

Plantronics BackBeat GO 600 inceleme: Basit tasarımın altında yüksek performans

Go 600 diğer Plantronics kulaklıklar gibi gri karton kutuda geliyor. İçinde, gri renkte bez taşına çantası içine içine yerleştirilmiş kulaklıklar, kullanma klavuzu, mikro USB şarj kablosu ve 3.5mm yardımcı kablo yer alıyor.

Haberin Devamı

Kablonun herhangi bir oynatma veya ses işlevselliği içermediğini, aslında dahili düğmelerin kullanımdayken çalışmasını önleyerek kontrol için telefonunuzu veya ortam yürütücünüzü kullanmanızı gerektirdiğini belirtelim.

İlk bakışta, kulaklıkların tasarımı etkileyici gelmiyor. Düzgün sürücüler, açılı kafa bandı ve koyu mavi renk, orta okul veya lisede “çok havalı” kabul edilmeyebilir ama yaş ilerledikçe bu basitlik şık gelmeye başlıyor. Kafa bandında aynı zamanda hafif eğik basılmış "PLT" logosu bulunuyor. P ve T'nin parçaları biraz kesik. PLT harflerini bunun dışında turuncu etiketle kafa bandının yanında, sürücülerin üstünde görebilirsiniz.

Sol kulaklık (iç kısımda büyük birL harfi var), çalma, duraklatma ve parçaların atlanması için ses düğmesi ve manuel kontroller içeriyor. Sol sürücünün alt kısmında, şarjınız bittiğinde çok işinize yarayacak 3.5 mm jak bulunuyor.

Plantronics BackBeat GO 600 inceleme: Basit tasarımın altında yüksek performans

Sağ kulaklıkta ise küçük sürgülü güç düğme vardır. Kulaklığı açmak için bir kere, Bluetooth eşleştirme moduna geçmek için ise basılı tutun. Bas arttırma modunu değiştiren veya telefon çağrılarını cevaplayan / bitiren bir düğmeyi yine sağ sürücünün altında görebilirsiniz. Daha az güvenilir olma eğiliminde olan dokunmaya duyarlı tuşlar yerine fiziksel kontrollerin dahil edilmesini takdir ediyorum.

Haberin Devamı

Hafif yapısına (yaklaşık 175 gram) rağmen kulaklıklar oldukça rahat. Takıldığında kulakları çok sıkmıyor ya da dengesizlik yaratmıyor. Kafa bandı plastik olsa da dayanıklı ve bükülme ya da eğilmeye izin makul ölçüde izin veriyor. Siz yine çok fazla zorlamayın. Kulaklıktaki sünger -ya da köpük hangisi tercih ederseniz- sesin dışarı sızdırılması veya dışarıdaki gürültünün içeri girmesi adına harika bir iş yapmıyor.

Ses izolasyonu veya gürültü engelleme konusunda kulaklıklar iç mekanda başarılı olsa da dışarıda çevresel farktörlerin de etkisiyle istenileni pek veremiyor. Çevredeki gürültünün yoğun olduğu noktalarda dışarıdan gelen sesleri az da olsa duyabiliyorsunuz.

Go 600, fiyatı göz önüne alındığında aptX veya AAC'yi desteklemiyor, IPX ile su veya toz geçirmez olarak sınıflandırılamıyor. Ancak bataryası oldukça iyi. Go 600'le geçirdiğim zaman içinde, şarjım nadiren tükendi ya da yarı yolda kaldım. İki saatten az bir sürede batarya tam doluluk seviyesine çıkabiliyor.

Haberin Devamı

Plantronics BackBeat GO 600 inceleme: Basit tasarımın altında yüksek performans

Ses kalitesinden de bahsedelim…

Bir takım fiziksel eksikliklerini bir yana koyarsak, zayıf ses performansı Go 600 için söylenebilecek bir söz değil.

Bas kuvvetlendirme modu biraz yetersiz olsa da kulaklıkların ses kalitesi fiyat-performans anlamında oldukça başarılı. Kulaklıklar, elektronik pop, rock veya rap müziği dinlerken gayet hoş bir ses sunuyor.

Bas tarafında çok da güçlü olmayan kulaklık, sesin boğuk veya anlaşılması güç bir şekilde gelmemesi adına iyi optimize edilmiş. Basların özellikle yüksek seslerde düştüğünü görebilirsiniz. Ancak tizler ve vokaller oldukça iyi.

İster Bluetooth üzerinden ister yardımcı kabloyla bağlanın, Go 600, her müzik türü için eşit derecede iyi çalışıyor ve dengeli ses üretiyor. Arctic Monkeys’den Zhu’ya Sean Paul’dan Remix’lere kadar dinlediğim çoğu şey de çoğu şey kulağa hoş geliyordu.

Telefon görüşmelerinde de hiçbir sorun yaşamadım ve sesim karşı tarafa net bir şekilde iletildi. Önceki modellerinde de olduğu gibi, GO 600, eş zamanlı olarak iki cihaza bağlanmanızı sağlayan çoklu eşleştirme özelliğine sahip. 18 saatlik pil ömrü de en az birkaç günlük kullanım için sizi destekliyor.

Haberin Devamı

Plantronics BackBeat GO 600 inceleme: Basit tasarımın altında yüksek performans

Sonuca bağlıyorum

Özellikle kablosuz modeller söz konusu olduğunda, iyi bir kulak üstü kulaklık bulmak zor. Bunu göz önünde bulundurarak, BackBeat Go 600'ün etkileyici ses kalitesini sunduğunu ama bazı tasarım hatalarına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Harika değiller, ama düşük bütçeli fiyat noktasında iyiler.

Orta sınıf ve vokallerin performansına odaklanan BackBeat GO 600 geçen seneki 500 serisinin hafif iyileşme almış hali gibi.

BackBeat GO 600, hareket halindeyken rahat kullanım için tasarlamış. Hafif yapısı ve güçlü pil ömrü, onu ideal bir kulak üstü kulaklık yapıyor. Bununla birlikte, bunlar konfordan ziyade işlevsellik için tasarlanmış. Şöyle ki 30 dakikadan uzun süren (altı veya yedi şarkı) kullanımlarda kulaklarınız sıcaktan isyan edebilir. Gerçi bu durum kışın işinize de gelebilir.

JBL E55BT yaklaşık fiyata biraz daha iyi bir seçenek olabilir. Marshall Mid Bluetooth daha pahalı ama derecede etkileyici ses ve iyi bir pil ömrü sunabilir.

Plantronics BackBeat Go 600’a yaklaşık 400 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Uzun pil ömrü
  • Hızlı şarj
  • Hafif ve rahatlar
  • Dengeliler
  • Sağlam ses
  • Kontroller başarılı

EKSİLERİ

  • Ucuz görünebilirler
  • Etkisiz “bas artırma” özelliği