Teknoloji PlayStation'da bir devir daha kapanıyor

PlayStation'da bir devir daha kapanıyor

17.03.2017 - 11:59 | Son Güncellenme:

Sony Computer Entertainment tarafından geliştirilen video oyun konsolu PlayStation serisi'nin 2007 yılında piyasaya sunduğu PlayStation 3'ün Japonyada üretimine son verildi.

PlayStationda bir devir daha kapanıyor

Sony Computer Entertainment tarafından 1994 yılında üretilmeye başlayan oyun konsolları zaman içerisinde PlayStation adını alarak çok geniş bir kitleye hitap etmiştir. Japonya'da tanıtılan marka kapsamında beşinci, altıncı ve yedinci nesil video oyun konsolları üretildi. Markanın 7.nesil konsolu olan PlayStation 3, 2007 yılında piyasaya sürülerek konsol oyununda zirveye oturmayı başarmıştı.

Haberin Devamı

Sony markasının merkezi olan Japonya cephesinden bir açıklama geldi ve bu 7. nesil konsollarının üretiminin yakın bir zamanda tamamen biteceğini belirtildi. Avrupa ve diğer bölgelerde üretim ne zaman duracağı hakkında kesin bir açıklama olmamakla beraber Japonya için PlayStation 3 serisinin sonu yaklaşıyor. Bu aralar piyasada PlayStation 4, PlayStation 4 Pro varken, eski nesil bir konsolun, 10 sene ardından sona yaklaşması oldukça doğal bir durum olarak karşılanmaktadır.
Farklı Modellerden Sonra Bir Devrin Kapanışı

PlayStation 3 için bu güne kadar çok farklı modeller ile kullanıcıların karşısına çıktı. Orijinal kasası, ince kasası, süper ince kasası, hepsi oyuncular tarafından oldukça sevildi ve tüketildi. Öyle ki bu konsol, satış rakamlarında da oldukça büyük bir başarı elde etti. Günümüzde PlayStation markası altında dört ev konsolu, iki taşınabilir konsol, bir medya merkezi, çevrimiçi servis, telefon ile birlikte çeşitli oyun kumandası ve dergiler bulunmaktadır. Marka sadece eski modeli olan PlayStation 3'ün üretimini durduracağını açıkladığını da beyan etmekte fayda var.