Populer Bilim Rusya ve NASA, Ay'a uzay istasyonu kurmak için ortak çalışacak

Rusya ve NASA, Ay'a uzay istasyonu kurmak için ortak çalışacak

27.09.2017 - 14:46 | Son Güncellenme:

ABD ile Rusya arasında Ay'ın yörüngesinde "Deep Space Gateway" isimli bir uzay istasyonu kurma konusunda anlaştıklarını belirtti.

Rusya ve NASA, Aya uzay istasyonu kurmak için ortak çalışacak

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Rusya Federal Uzay Ajansı Roscosmos Başkanı İgor Komarov, Avustralya'da gerçekleştirilen Uluslararası Astronotlar Kongresi'nde Rusya ile ABD’nin Ay’ın yörüngesinde, BRICS ülkelerinin de desteğiyle Derin Uzay Kapısı (Deep Space Gateway, DSG) isimli bir istasyon kurma konusunda anlaştığını söyledi.

NASA’nın insanları Mars’a göndermek için açıkladığı 5 aşamalı planın ilk adımı olan Deep Space Gateway (DSG) projesi, uydumuz Ay'ın üzerine uzak yolculukların başlangıcını kolaylaştırmak adına inşa edilecek uzay istasyonunu ifade ediyor.

Projedeki inşaatın 2020'lerde başlaması bekleniyor. Avrupa, Kanada ve Japon uzay ajansları, NASA ile DSG'ye olan kendi katkıları hakkında görüşmelerde bulundular. NASA'nın istasyona Orion uzay aracı vasıtasıyla erişim sunacağı ve keşif görevleri için tesisin kullanımını teklif ettiği düşünülüyor.

Haberin Devamı

Uzun vadede, DSG'nin hala Mars'a bir basamak gibi davranması bekleniyor , ancak böyle bir keşif on yıldan fazla sürüyor. Bundan önce ajanslar, istasyonu ay yüzeyinin bir erişim noktası olarak kullanabilecekler.

Konferans kapsamında Elon Musk da SpaceX’in Mars planlarını detaylandıracak.