Teknoloji Rusya'nın 80 bin TL'lik teslimat drone'u ilk uçuşunda yere çakıldı

Rusya'nın 80 bin TL'lik teslimat drone'u ilk uçuşunda yere çakıldı

04.04.2018 - 12:49 | Son Güncellenme:

Rusya'nın 20 bin dolarlık (yaklaşık 80 bin TL) teslimat drone'u ilk denemede gözler önünde yere çakıldı. Kimsenin yaralanmadığı olayda drone kullanılamaz hale geldi.

Rusyanın 80 bin TLlik teslimat droneu ilk uçuşunda yere çakıldı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Federal Havacılık İdaresi (FAA), ticari uçakları düzenlemede dikkatli davranmasının bir nedeni var. İşte bu da o örneklerden biri. Rus kenti Ulan-Ude'de drone ile teslimatın çok daha güvenli ve verimli olduğunu gösteren bir gösteri yapıldı. Plan, 20 bin dolarlık drone ve paketini, seyrek nüfuslu Buryatia bölgesindeki bir adrese göndermekti. Ancak ilk uçuş planlandığı gibi gitmedi.

Drone havalandıktan sonra saniyeler içinde, apartmanın önünde yere çakıldı. Neyse ki, kazada hiç kimse zarar görmedi. Kazaya şahit olan yetkililerden biri, bölgedeki çok sayıda Wi-Fi bağlantısının drone'nun uçuş sistemlerini bozarak kontrolünü kaybetmesine neden olabileceğini iddia etti.

Yetkilinin, teknolojinin arkasındaki ekibin “denemeye devam edeceğini”, “risk almayanların bir sonuç almadığını” belirttiği bildiriliyor.

Haberin Devamı

Felaket gösterisi, mühendislerin güvenilir, verimli ve güvenli bir drone dağıtım platformu oluştururken karşılaştıkları zorlukların altını çiziyor.

2013 yılında bu fikri öne süren ilk şirketlerden biri olan Amazon, otonom drone'lar kullanan bir sistem yaratmak için gayretli bir şekilde çalışıyor.

Yazarlar