Teknoloji Samsung atağa geçti: Xiaomi ve Apple tehlikede!

Samsung atağa geçti: Xiaomi ve Apple tehlikede!

05.06.2021 - 13:34 | Son Güncellenme:

Teknoloji devleri arasında büyük bir rekabet bulunuyor. Birbirleriyle adeta yarış halinde olan teknoloji devleri, geliştirdikleri cihazlarda farklılık yaratmaya da çabalıyor. Kablosuz kulaklık tarafında ise yeni yayımlanan rakamlarda Samsung diğer rakiplerine fark atıyor.

Samsung atağa geçti: Xiaomi ve Apple tehlikede

Koronavirüs döneminde giyilebilir teknolojiye olan ilgi de artmış durumda. Kablosuz kulaklıklar tarafında ise bazı markaların esamesi okunuyor. Özellikle  Apple'ın uzun bir süredir liderlik yarışında olduğu pazar, değişmeye başlıyor.

Haberin Devamı

Counterpoint Research tarafından yayımlanan ilk çeyrek raporunda, yıllık bazda bakıldığında kablosuz kulaklık pazarı yüzde 44 büyüdü. Satışlarda artış olan bu dönemdi, Çin en büyük paya sahip. Çin en yüksek payı gösteriyor olmasına rağmen ABD en büyük pazar payına sahip ülke olmayı başardı.

KABLOSUZ KULAKLIK PAZARI YÜKSEKLİŞTE

Kablosuz kulaklık tarafında ise rekabet oldukça yüksek. Zira Apple başta olmak üzere Samsung, Huawei, Xiaomi ve Oppo gibi pek çok markanın popüler kablosuz kulaklık modelleri bulunuyor. Apple her ne kadar AirPods ile en popüler kablosuz kulaklık markalarından olsa da yine de kendi içinde bir düşüşü barındırıyor. 

Samsung atağa geçti: Xiaomi ve Apple tehlikede

Apple'ın bir süredir yeni bir kablosuz kulaklık çıkartmamış olması, satışların düşüşünde bir etki olarak görülüyor. Öte yandan Samsung, atağa geçti ve satışlarında önemli bir yükseliş gördü. Apple ilk sırada yerini alırken, Xiaomi ve Samsung, kablosuz kulaklık pazarında ikinci ve üçüncü oluyor.

Haberin Devamı

Salgın yüksek fiyatlı ürenlere olan talebi önemli ölçüde azalttı. Bu sebeple 100 doların üzerinde satışa sunulan Apple imzalı AirPods'lar 100 doların altındaki rakiplerine karşı savaşı önemli ölçüde kaybetti. Yine de daha premium ürünler tercih edenler 100 doların üstündeki kablosuz kulaklıkları tercih ediyor.