Teknoloji Samsung Galaxy S4 Active!

Samsung Galaxy S4 Active!

19.06.2013 - 14:56 | Son Güncellenme:

Galaxy ailesinin en akıllısı S4’ün hemen ardından duyurulan S4 Active, tüm görselleri ve detaylarıyla mercek altında!

Samsung Galaxy S4 Active

Samsung’un Galaxy ailesine yeni kattığı modelleriyle, mobil teknolojisindeki liderliğini korumaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda sizlerle paylaştığımız birlikte büyük bir tanıtım yapan Samsung, Galaxy ailesinin en akıllı modeli S4’ü kullanıcılarına sunmuştu.

Haberin Devamı

Galaxy S4’ün kararlı stratejisi ve reklamlarıyla rakipsiz bir ön satışa ulaşmasının ardından yeni alternatif modeller üzerinde çalışmaya başladığını sizlere duyurmuştuk. S4 modelinin ardından S4 konseptine uygun modeller çıkaracağını duyuran Samsung, ’un üretimine başladı.

Sırada, kullanıcılarının fikirlerine göre şekillendirdiği ve en büyük Android rakiplerinden biri olan ’ye rakip yeni özelliklerle gelen Galaxy S4 Active var. Her türlü arazi şartlarından en derin sulara kadar kullanabilir özelliklerle gelen S4 Active, toza, darbelere ve suya %100 dayanıklı olarak gelecek.

IP67 sertifikasına sahip olan yeni akıllı model, sınıf arkadaşlarına göre çok daha iddialı geliyor. Tam yalıtımlı kasası sayesinde toz moleküllerini kasanın dışında tutarken, suyun 1 metre altında 30 dakika boyunca sızıntı olmadan durabilmesini sağlıyor. Öte yandan elbette ki bu ölçümlerin toleransı var.

Haberin Devamı

Kulaklık ve şarj girişindeki silikon yalıtımlar sayesinde su geçirmez olan model, günlük kullanımlardaki kazaları en aza indirme konusunda oldukça iyi bir duruş sergiliyor. 1.9 GHz dört çekirdekli işlemcisiyle dikkat çeken akıllı model, 2.600 mAh batarya gücüyle geliyor. En yoğun kullanımlara bile meydan okuyan S4 Active, 5.0 inç Full HD TFT LCD ekranı ve 443 ppi’lık piksel yoğunluğuyla yeterliliğin ötesinde görünüyor.

Glove Touch teknolojisi sayesinde ekranın eldiven varken bile kullanılmasına imkan sağlıyor. 8 MP arka kameranın bulunduğu başarılı model, çekilen fotoğrafların kalitesini arttırmak için S4 Zoom’da da rastladığımız bir kamera yazılımı kullanılıyor. Aqua Mode özelliği suyun altındaki basınçta bile görüntü alabilmeyi kullanıcılarına sunuyor.

LED flaşın yanında S Seyahat özelliğiyle seyahat sırasında size anlık olarak kılavuzluk yapabiliyor. S Tercüman özelliğini kullanmak istediğinizde ise o an duyduğu cümleleri kulaklık sayesinde kullanıcıya aktarabiliyor. Grup Play sayesinde bir kaynaktaki sese eşlik edip, hoparlörünü harici amfi olarak kullanabilmenize olanak sağlıyor.

Akıllı durdurma, Akıllı kaydırma, Akıllı arama gibi özelliklerini yine S4 modelinden tanıdığımız gibi, bu modelde de görebiliyoruz. Ekrana dokunmadan Air Gesture özelliği sayesinde elinizle tanıttığınız işaretleşmelerle kontrol edebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Diğer teknik detaylar ise:

Ön kamera: 2MP

İşletim sistemi: Android 4.2.2

Dahili hafıza: 16GB (Yaklaşık 11.2GB Kullanıcı Hafızası)

MicroSD: 64GB'a kadar microSD desteği

Sensörler: Hareket Sensörü, Yakınlık Sensörü, Jiroskop Sensörü, Dijital Pusula, Barometre Sensörü, Parmak Algılayıcı Sensor, Işık Sensorü

Bağlantılar: Wi-Fi ac, Wi-Fi Direct, IrDA, NFC, USB 2.0, Bluetooth 4.0 (LE)

Boyut ve Ağırlık: 139.7 x 71.3 x 9.1 mm, 151g