Teknoloji Samsung, Galaxy S4 İle Satış Rakamlarını Yıktı Geçti!

Samsung, Galaxy S4 İle Satış Rakamlarını Yıktı Geçti!

16.05.2013 - 10:54 | Son Güncellenme:

Samsung, amiral gemisi ve ötesi olarak ilan ettiği Galaxy S4’le rekorlara koşuyor. Satış kotası mı? O zaten yükseldi!

Samsung, Galaxy S4 İle Satış Rakamlarını Yıktı Geçti

Güney Kore lider markası Samsung’un en akıllı modelini tanıtmasının hemen ardından, ön sipariş yoğunluğuna giren Galaxy S4, rekorlara imza attı. Ülkemizdeki etiket fiyatının 1.999 TL olarak belirlenmesiyle beraber stoklar erimeye başladı.

Haberin Devamı

Gelen bilgilere göre Samsung Galaxy S4, ilk 5 gün içinde dünya pazarında toplam 4 milyon adet satarak “en kısa sürede en hızlı satan Android amiral gemisi modeli” unvanını kazandı. Geçtiğimiz nisan ayının son günlerinde satışa sunulan ve tarih 10 Mayısı gösterdiğinde 6 milyon satış rakamına ulaşan Galaxy S4, bir ayı tamamladığında 10 milyonu bulabileceğinden bahsediliyor.

Galaxy S Ailesinin önceki modelleri ve istatistikleri ise şöyle:
Bir önceki başarılı amiral gemisi S3, 21 günde 3 Milyon rakamına ulaşabilmişti. S2, 55 günde 3 milyona ulaşırken, S modeli ise 85 günde 3 milyon hedefi tutturabilmişti. İstatistiklerden öte her geçen gün teknolojiye rağbet artarken, Akıllara bu satış rakamlarına bu kadar kısa sürede ulaşmak S4’ün başarısı mı? Yoksa taleple gelen bir başarı mı? Sorusunu getiriyor.
iPhone 5 mi? Galaxy S4 mü? Diye bir karşılaştırma içerisine girerseniz diye bu iki modelin satış rakamlarını inceledik ve sonuç Sonuç: iPhone, satışa çıkışının 6.gününde 5 milyon rakamına ulaşmıştı ancak şunuda eklemek gerekir ki satış rakamları bir telefonun ne kadar iyi bir cihaz olduğuna birinci dereceden bir kanıt sayılmaz.