Teknoloji Samsung Galaxy S8 ve S8+ için Oreo güncellemesi neden durduruldu?

Samsung Galaxy S8 ve S8+ için Oreo güncellemesi neden durduruldu?

16.02.2018 - 15:12 | Son Güncellenme:

Samsung, bir hafta önce Galaxy S8 ve Galaxy S8+ için Android 8.0 Oreo sürümünü yayınlamıştı. Ancak Güney Koreli şirket, Oreo güncellemesi için frene bastı. Samsung, yeniden başlatma sorunları yüzünden Android Oreo güncellemesini geçici olarak durdurdu.

Samsung Galaxy S8 ve S8+ için Oreo güncellemesi neden durduruldu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung, Galaxy S8 ve Galaxy S8+ için birkaç hafta önce Android Oreo beta programını sonlandırmıştı. Bunun ardından kullanıcılar, yeni Android sürümü için güncellemeyi beklemeye başladı. Android Oreo 8.0 güncellemesi Türkiye’deki Galaxy S8 ve Galaxy S8+ kullanıcılarına sunuldu. Ancak Güney Koreli şirket, Oreo güncellemesi için frene bastı. Samsung, yeniden başlatma sorunları yüzünden Android Oreo güncellemesini geçici olarak durdurdu.

Samsung konuyla ilgili şu şekilde açıklamada bulundu: "Android 8.0 Oreo sürümü yüklü bazı Galaxy S8 ve S8 + cihazlarının beklenmedik şekilde yeniden başlatıldığını tespit ettik. Durumu takiben, güncellemenin yayınını geçici olarak durdurduk. Etkilenen aygıtlara olan etkinin en aza indirgenmesini ve güncellemenin mümkün olduğunca çabuk devam etmesini sağlamak için sorunu araştırıyoruz."

Haberin Devamı

Galaxy S8 ya da S8+'a Android Oreo güncellemesini yüklediyseniz yapmanız gereken tek şey Samsung'un yeni bir güncelleme yayınlamasını beklemek. Telefonunuza güncelleme dosyalarını indirip yüklemediyseniz indirdiğiniz dosyalar otomatik olarak silinecektir.