Teknoloji Samsung yeni dizüstü bilgisayarlarını tanıttı!

Samsung yeni dizüstü bilgisayarlarını tanıttı!

28.04.2021 - 17:13 | Son Güncellenme:

Samsung’un yeni etkinliği günler önceden duyurulmuştu. Galaxy Unpacked 2021 olarak adlandırılan etkinlik, yepyeni cihazların tanıtılmasıyla gerçekleşti. Samsung’a göre en büyük ‘Galaxy’ bu etkinlikte tanıtılacaktı. Gerçekten de öyle oldu.

Samsung yeni dizüstü bilgisayarlarını tanıttı

Nilay Kamu/Milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung’un en büyük Galaxy geliyor iddiasıyla yola çıktığı etkinlikte akıllara yepyeni bir bilgisayar tanıtılması gelmişti. Beklendiği gibi dizüstü bilgisayarlara odaklanan Samsung, nisan ayının son günlerinde düzenlediği etkinlik ile teknoloji tutkunlarını etkiliyor. 

Samsung etkinlikte Microsoft ve Intel ile yaptıkları iş birliğine vurgu yapıyor. Yeni cihazlarında Intel işlemcilere yer vereceğini belirten Samsung, bu noktada Apple’ın tercihinin aksine ‘kendi işlemcisini’ kullanmayacak.

Samsung yeni dizüstü bilgisayarlarını tanıttı

Galaxy Book Pro en ince dizüstü bilgisayar olarak tanıtılan bu cihaz gerçekten de çok ince. Galaxy Book Pro 360 çok daha güçlü olarak karşımıza çıkıyor. Renk seçenekleriyle dikkat çeken bu cihazların ikisinde de toplamda üç farklı renk sunuluyor. Galaxy DNA’sını taşıyan iki cihaz da yüksek çözünürlükte ekranlara sahip. Adının da hakkını veren Galaxy Pro 360, katlanma kabiliyeti ile hem bir bilgisayar hem de çok güçlü bir tablet gibi kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Özel bileşenlerin kullanıldığı bu iki dizüstü bilgisayar çok daha dayanıklı ve darbelere karşı da oldukça sağlam oldukları belirtiliyor. Çok ince ve hafif olmasına rağmen Galaxy Book Pro’nun dayanıklılığından taviz verilmemiş. Etkinlikte özellikle vurgulanan bir diğer detaysa ‘daha fazla alan, daha iyi tasarım ve daha yüksek performans’ oluyor.

Cihazların ikisi de etkileyici olsa da farklı kullanıcılara hitap ettiğini söylemek mümkün. Dizüstü bilgisayarların ekranı da oldukça gelişmiş. Galaxy Book Pro, Samsung'un standart "AMOLED" ekranına sahipken, Galaxy Book Pro 360, Samsung'un "Süper AMOLED" olarak adlandırdığı ekrana sahip olarak karşımıza çıkıyor. 

Samsung yeni dizüstü bilgisayarlarını tanıttı

İki dizüstü bilgisayar arasındaki en büyük fark ise şüphesiz 360 modelinin katlanabilir ve dokunmatik yapıda olması. Her iki ekran da parlak ve parlamayı önleyen bir yapısı bulunuyor. 

Samsung'un gövde gösterisi yapmasını sağlayan bir diğer özellik ise kesinlikle ağırlıkları oluyor. Galaxy Book Pro modelinin ağırlığı yalnızca 0,87 gram. 1 kilogramdan az yapısıyla dikkat çeken pro modeline ek olarak Galaxy Book Pro 360 daha ağır. Cihaz yaklaşık 1 buçuk kilogram. 

Haberin Devamı

Dokunmatik ekranında kullanılabilecek bir S Pen de tanıtan Samsung, cihazdan maksimum verim alınmasına odaklanmış.

Stüdyo modu, video chat, Dolby Atmos ve daha uzun batarya ömrüne ek olarak pek çok bağlantı çıkışına sahip olan yeni dizüstü serisi müsaüstüne olan ihtiyacın karşılanmasına vurgu yapıyor. Pro 360 modelinde aynı zamanda oyuncuları da düşünen Samsung, yüksek performansa odaklandığını gösteriyor.

Samsung yeni dizüstü bilgisayarlarını tanıttı

Galaxy Book 15.6 inçlik modelde 11. Nesil Intel Core i7 işlemci kullanılıyor. Grafik tarafında ise yine bizleri Intel karşılıyor ve Iris X bulunuyor. LTE bağlantısına ek olarak 2 TB depolama alanına sahip olan dizüstü bilgisayar 16 GB RAM'e de sahip.

Stüdyo modu sayesinde çok daha iyi bir görüntülü görüşme performansı vadeden cihaz, aktif gürültü engelleme özelliğini de bünyesinde barındırıyor. 180 derece açılabilen dizüstü bilgisayar Dolby Atmos ses sistemiyle yüksek ses sunuyor. 65W şarjı destekleyen Galaxy Book canlı arka plan desteğine de sahip. 

Haberin Devamı

Samsung yeni dizüstü bilgisayarlarını tanıttı

Galaxy Black Odyssey 15.6 inç modelinde ise etkileyici bir gövdeye sahip. Oyuncular için özel olarak geliştirilen bu modelde Microsoft'un Game Pass desteği de bulunuyor. Oyuncular hedefe alındığı için 32 GB RAM eklenmiş ve 11. Nesil Intel Core H Serisi işlemci bulunuyor. Depolama tarafında 2 TB ve SSD de bulunuyor. Grafik tarafında ise Nvidia RTX 3050Ti GPU bulunuyor. 

Bu dizüstü bilgisayar da da Dolby Atmos eklenmiş ve kullanıcılar 135W şarj desteğine kavuşuyor. 

Cihazların tamamında i3,i5 ve i7 işlemcileri yer alıyor. 

-Samsung Galaxy Book Pro, 13.3 inç 1.000 dolardan satışa çıkıyorken, 15.6 inçlik modelde 1.100 dolardan satılıyor. 

-Samsung Galaxy Book Pro 360, 13.3 inç 1.200 dolardan, 15.6 inç 1.300 dolardan satılacak.