Teknoloji Samsung Gear A’nın Özellikleri Belli Oldu

Samsung Gear A’nın Özellikleri Belli Oldu

03.08.2015 - 08:17 | Son Güncellenme:

Akıllı saat pazarındaki payını arttırmayı hedefleyen Samsung, Gear A adında yeni bir ürün üzerinde çalışıyor. Detaylar haberimizde... Gün geçtikçe daha da büyümesi beklenen akıllı saat piyasası, pek çok firmayı bünyesinde...

Samsung Gear A’nın Özellikleri Belli Oldu

Akıllı saat pazarındaki payını arttırmayı hedefleyen Samsung, Gear A adında yeni bir ürün üzerinde çalışıyor. Detaylar haberimizde... Gün geçtikçe daha da büyümesi beklenen akıllı saat piyasası, pek çok firmayı bünyesinde taşıyor. Apple Watch ile sektöre adım atan ve güzel bir satış grafiği çizen Apple, en çok karşılaştırıldığı firma olan Samsung ile yakın zamanda daha da rakip olacak gibi. Zira sektördeki payını arttırmak isteyen Samsung, Gear A modeli ile adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Tizen Developer Summit 2015 etkinliğinde konuşan firma, Gear A adı ile üretilecek olan akıllı saat modelinin özelliklerini açıkladı. Belirtilenlere göre cihaz, 1.65 inç büyüklüğünde yuvarlık bir ekran ile geliyor.

Haberin Devamı

Bu ekran, 360 x 360 piksel çözünürlüğünde çalışmakta. Tizen 2.3.1 işletim sistemi yüklü halde gelen Gear A, Exynos 3472 işlemci setini kullanacak. Çift çekirdekli sisteme 768 GB RAM ve 4 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. 250 mAh gücünde bir batarya ile gelmesi planlanan akıllı saatin aynı zamanda Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11n, GPS ve nabız ölçer gibi özelliklere sahip olacağı da söylendi. Gelelim cihazın en önemli özelliğine. Açıklanan bilgilerde, Gear A'nın dönebilir çerçeve ile geleceği belirtildi. Bu sayede akıllı saat mekanizmasında kontrol kolayca sağlanabilecek. Bunun yanı sıra kısayol özelliklerini de kullanırken bu döndürülebilir çerçeveyi kullanarak çeşitli işlemler yapabilecek ve saatin yeteneklerinden faydalanabileceğiz. Şimdilerde 13 Ağustos 2015 tarihinde düzenleyeceği etkinliğe hazırlanan Samsung, bu esnada bahsettiğimiz akıllı saat ürününü de tanıtabilir. Bu arada Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge Plus modelleri gün ışığına çıktı. Yayınlanan görsele göz atmak ve daha fazla bilgi edinmek için tıklayın.