Teknoloji Samsung Gear S3 Frontier incelemesi

Samsung Gear S3 Frontier incelemesi

08.02.2017 - 14:50 | Son Güncellenme:

Samsung'un tasarım anlamında oldukça yenilediği ve Gear S ailesinin bugüne kadarki en iyi üyesi olan Gear S3 Frontier'ı inceledik.

Samsung Gear S3 Frontier incelemesi

Samsung, geçen yıl çıkarttığı akıllı saati Gear S2'yle yakaladığı başarıyı Gear S3 ile devam ettirmek istiyor. Firma, tasarım anlamında oldukça yenilediği Gear S3 Frontier ve Gear S3 Classic modelllerini kullanıcılara sundu. Farklı kullanım tarzlarına hitap eden bu iki model gerek tasarım gerekse de özellikleri bakımından en iyi akıllı saatler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

iPhone'lar ile de çalışabilen bu akıllı saatler ile ilgili giriş kısmını daha fazla uzatmayarak inceleme kısmına geçiyorum.

TASARIM

Gear S3 Frontier, 12.9 mm kalınlığa ve 63 gram ağırlığa sahip. 49 x 46 x 12.9 mm ebatlarında olan saat özellikle büyük ekranlı saat sevenlerin oldukça hoşuna gidebilir. Classic olan modelin ebatları da yine Frontier ile aynı ama Classic'in ağırlığı 59 gram. Apple Watch 2'nin ağırlığı ise 52.4 gram.

316L paslanmaz çelikten üretilen Frontier, aynı zamanda IP68 sertifikasına sahip. Yani suya ve toza dayanıklı olan bu saat, 1.5 metre suyun altında 30 dakika boyunca su geçirmiyor. Yalnız saatim denizde kullanılması tavsiye edilmiyor. Cihazın sağ kısmını baktığımızda ahize ile iki adet tuş , sol kısmına baktığımızda ise hoparlör yer alıyor. Gear S3'ün sağ tarafında yer alan iki tuşla ile de menüye girebilir, ana ekrana veya bir önceki menüye geri dönebilirsiniz.

Haberin Devamı

Özellikle yuvarlak bir tasarım sahip olması Gear S3 ailesini gerçek saat deneyimini bir adım daha yaklaştırıyor. Üstünde bulunan döner çerçeve ile uygulamalar, menü sekmeleri arasında rahatça gezinebilir veya gelen aramalara saatiniz üzerinizden yanıt verebilirsiniz. Frontier modelindeki döner çerçevede zaman çizelgeleri bulunurken Classic modelde bunun yer almadığını da hatırlatalım.

Çizilmelere karşı dayanıklı olan akıllı saatin gövdesi de paslanmaz çelikten oluşuyor. Frontier ve Classic modellerin 22 milimetre kayışlar da istendiği gibi değiştirilebiliyor. İstediğiniz renk ve tipteki kayışı saatinize takabiliyorsunuz.

EKRAN

360x360 piksel çözünürlüğünde 1.3 inçlik Super AMOLED bir ekran ile gelen Gear S3 Frontier, oldukça parlak ve canlı renkler sunuyor. Bu sayede saat üzerinde gelen bildirimleri rahatça okuyabiliyorsunuz. En iyi akıllı saat ekranlarından birine sahip Gear S3 Frontier'da telefondan çekilen fotoğrafların daha küçük boyutta olanlarını da görebiliyorsunuz. Ekran gece karanlığında veya parlak güneş ışığı altında bile sorunsuca görüntülenebiliyor. Gear S3 Frontier'ın ekran piksel hassasiyet (PPI) ise 278. Apple Watch 2'de bu oran 303.

Haberin Devamı

Gorilla Glass SR+ teknolojisi ile korunan akıllı saat çizilmeleri ve hasarı da en az seviyeye indiriyor. Ekran arayüzünü değiştirmek için saat üstünde parmağınızı basılı tutmanız yeterli oluyor.

Gear S3 Frontier, aynı zamanda her zaman açık ekran özelliğine sahip. Yalnız bu özellik, pilin daha hızlı tükenmesine neden oluyor. Özellik kapalıyken bileğinizi kaldırdığınızda ekran zaten hemen açılıyor.

Saatin kendisi ve ekran boyutu büyük olduğundan ince bilekli olanlar veya kadın kullanıcılar Gear S3 ailesini kullanırken biraz zorluk yaşayabilir. Kullanıcılara farklı ekran boyutunda saat seçme şans verilse daha iyi olabilirmiş.

PERFORMANS

Gear S3 Frontier, gücünü firmanın kendi Exynos 7270 işlemci, 768 MB RAM, 4 GB depolama alanından alıyor. Samsung, Android Wear yerine Gear S3 ailesinde Tizen işletim sistemini tercih etmiş. Tizen aslında bazı açılardan, Google ve Apple'ın kullandığı işletim sistemlerinin bir karışımı gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Tizen işletim sisteminde iki katlı bir menü var. Bunlardan ilki saatin normal menüsü diğeri ise sık kullandığınız özellikleri ekleyebileceğiniz diğer bir menü. Bu alanda akıllı saatin döner çerçevesini sağa veya sola çevirerek uygulamalara hızlı ve kolayca erişebilir, hatırlatıcılar oluşturabilir, hava durumu, aktivite bilgilerinizi veya Spotify hesabınız kontrol kontrol edebilirsiniz .

Sağdaki alt düğmeye bastığınızda, ekran Tizen'in uygulama menüsüne geçiyor. Burada döner çerçeveyle/dokunarak istediğiniz uygulamaya girebiliyorsunuz. Uygulama simgesi üstünde parmağınızı basılı tuttuğunuzda ise simgeyi istediğiniz yere taşıyabiliyorsunuz. Her sayfada ise sekiz uygulama yer alıyor.

S3 Frontier'da gelen bildirimlere ve mesajlara da hızlıca yanıt verebiliyorsunuz. Facebook Messenger veya WhatsApp gibi uygulamaları desteklemese de telefonunuza Bluetooth (Bu arada Bluetooth 4.2 var) ile bağlıyken bir mesaj aldığınızda saat üzerinden ona birkaç kelimelik hızlı cevaplar verebilir (Hızlı yanıtları istediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz) veya arama geldiğinde dahili hoparlörü sayesinde direkt sesli görüşme yapabilirsiniz. Bu arada hoparlör sayesinde sesli bildirim alınabiliyor, saat üzerinden müzik dinlenebiliyor ve uygulamalardaki sesler de duyulabiliyor.

Haberin Devamı

Hazır konusu açılmışken belirtelim Gear ailesi için az sayıda uygulama bulunuyor. Facebook Messenger, Twitter, Google, WhatsApp veya Türkiye’yi ilgilendiren yerel resmi uygulamalar yok. Samsung Galaxy App'den Uber, Spotify, The Wall Street Journal, Gear For Nest, Here WeGo gibi uygulamaları veya saat için farklı arayüzleri bulabilirsiniz.

S3 Frontier, dahili GPS, NFC, Bluetooth ve Wi-Fi teknolojilerine de içerisinde bulunduruyor. Dahili GPS sayesinde telefon yanınızda olmasa bile aktivite takibi yapılabiliyor. Daha sonra bu veriler telefondaki S-Health ile eşitlenebiliyor. Öte yandan Gear S3’te altimetre, ivme ölçer ve barometre de yer alıyor. Bu özelliklerin, sporcu veya gezginlerin oldukça işine yarayacağını söyleyebilirim.

Koşu, bisiklet sürme, yürüyüş veya kürek çekme gibi aktiviteleri otomatik olarak algılayan saat S-Health uygulaması, bu aktiviteleri siz herhangi bir tuşa basmadan otomatik olarak kayıt altına alabiliyor.

Diyelim ki akıllı telefonunuz sessizde ve kaybettiniz. Gear S3 Frontier'da yer alan Telefonumu Bul uygulaması ile akıllı telefonunuz sessizde olsa dahi yerini bulabiliyorsunuz. Uygulamaya girip 'başlat'a tıklattığınızda telefonunuz çalmaya başlayacak.

Gear S3 Fronier'da sesle kontrol için S-Voice desteği de sunuluyor. Ancak Türkçe dil desteğine sahip değil. Akıllı saatin LTE destekli modeli yurtdışında bulunuyor ama Türkiye’ye vergi yüzünden getirilmeyecek.

PİL ÖMRÜ

Gear S3'te 380 mAh batarya bulunuyor. Bunun size sadece bir saat yeteceğini düşünebilirsiniz ama öyle değil. Gear S3'ü "Saat hep açık" modu devre dışı bir şekilde hiç şarj etmeden 3 gün kullanabildim. Ekran her zaman açık olduğunda ise bu süre 1,5 güne kadar düştü.

Şarjınız çok azaldığında ise güç tasarruf modunu etkinleştirebilirsiniz. Bu da pilinizin ömrünü birkaç saat uzatabilir. Yalnız bu modu açtığınızda Gear S3, tüm iletişim kanalları ve uygulamaları da dahil olmak üzere sahip olduğu bazı akıllı özellikleri devre dışı bırakıyor. Siyah beyaz bir ekrana geçen Gear S3'ün tuşuna bastığınızda sadece birkaç saniyeliğine dijital saati görüyorsunuz.

Samsung Gear S3 Frontier'a 1399 TL'ye sahip olabilirsiniz.

ARTILAR

Sağlam kasa, su geçirmez tasarım, sürekli açık kalabile ekran, güçlü pil ömrü

EKSİLER

Bazıları için büyük olabilir, sınırlı uygulama seçimi

SONUÇ

Gear S3 Frontier, dayanıklı tasarımı ve mükemmel kullanıcı arayüzü ile en iyi akıllı saatler arasında yer alıyor. Kullanımı oldukça kolay olan S3 Frontier'ın tek kötü yanı ise daha fazla uygulamaya sahip olması.

Gerçek bir saat gibi görünen ama ondan daha fazlasını sizlere sunan bir ürün istiyorsanız Gear S3, sizin için iyi bir tercih olabilir. Üstelik iOS cihazlarla da kullanılabiliyor.