Teknoloji Samsung, Google'a rakip bir akıllı hoparlör üzerinde çalıştığını doğruladı

Samsung, Google'a rakip bir akıllı hoparlör üzerinde çalıştığını doğruladı

24.08.2017 - 11:28 | Son Güncellenme:

Samsung, Google Home'a rakip olabilecek bir akıllı hoparlör üzerinde çalışıyor. Samsung’un mobil biriminin başındaki isim DJ Koh, akıllı hoparlör üzerinde çalıştıklarını doğruladı.

Samsung, Googlea rakip bir akıllı hoparlör üzerinde çalıştığını doğruladı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung'un daha önce Bixby tarafından desteklenecek bir akıllı hoparlör üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Şimdiyse Samsung'un mobil biriminin başındaki isim DJ Koh, akıllı hoparlör üzerinde çalıştıklarını ve ürünü yakında piyasaya sürmeyi planladıklarını doğruladı.

Koh, herhangi bir zaman aralığı belirtmedi. Koh, cihaz üzerinde zaten çalışıldığını ve evde Samsung cihazlarıyla verimli bir kullanıcı deneyimi yaratmak istediklerini söyledi.

Hoparlörün şirketin yeni dijital asistanı Bixby'yi destekleyip destekleyemeyeceğini belli değil. Ancak Bixby'nin hoparlöre gelmesi fazlasıyla muhtemel görünüyor. Çünkü daha önce bazı buzdolaplarında asistanı dahil etmeye başlayan Samsung, Bixby’yi TV, akıllı saat gibi ürün portföyünün geneline taşıma isteğini daha önce açıklamıştı.

Haberin Devamı

Temel sorun, Bixby'nin rakipleri karşısında rekabet edebilmesi için daha fazla geliştirilmesi gerekiyor. Google Asistan, Alexa ve Siri halihazırda oldukça iyi çalışıyor. Bixby de doğrultu da geliştiriliyor. Bu arada Bixby, 200'den fazla ülkede zaten mevcut.

Yazarlar