Teknoloji Samsung, S-Pen destekli Notebook 9 Pro'yu duyurdu

Samsung, S-Pen destekli Notebook 9 Pro'yu duyurdu

31.05.2017 - 11:35 | Son Güncellenme:

Samsung, Tayvan'da düzenlenen Computex 2017 fuarında yeni dizüstü bilgisayarı Notebook 9 Pro'nun duyurusunu gerçekleştirdi. Notebook 9 Pro, Chromebook Pro'nun Windows işletim sistemiyle çalışan versiyonları gibi görünüyor.

Samsung, S-Pen destekli Notebook 9 Proyu duyurdu

Samsung Notebook 9 Pro ve Chromebook Pro arasındaki benzerlikler dahili kalemile başlıyor, yuvarlak hatlar ve dönüştürülebilir yapısıyla devam ediyor. Samsung, Chromebook Pro’nun beğenilen taraflarını Windows 10 işletim sistemli bir dizüstü bilgisayar isteyenler için de sunmuş oluyor.

Haberin Devamı

13.3 inç ve 15 inç ekran olmak üzere iki farklı versiyona sahip Notebook 9 Pro'lar dahili S-Pen ile kesintisiz şekilde çalışabiliyor. Samsung'un iddiasına göre dahili kalem, 0,7 mm'lik ucuyla 4000 basınç seviyesini algılayabiliyor. S-Pen’i şarj etme derdi de bulunmuyor.

Samsung, S-Pen destekli Notebook 9 Proyu duyurdu

Kullanıcılar ön yüklü olarak gelen Air Command ile not alıp belgeleri düzenleyebiliyor. Kalem, Windows Ink Workspace'i de tam olarak destekliyor.

Samsung Notebook 9 Pro'nun her iki modeli de Intel Core i7 7500U işlemci, 256GB SSD ve hızlı şarj destekli 54WHr pil ile geliyor. 15 inç'lik model, büyük boyutu sayesinde AMD Radeon 540 GPU ve 16GB RAM gibi ek özelliklere sahip. 13 inç'lik modelde ise sadece 8GB RAM bulunuyor.

Notebook 9 Pro laptop'ların çıkış tarihi ve fiyatı henüz açıklanmadı.